.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ;;; 37 ΔΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ !!!

ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...
Την ίδια ώρα η Γερμανία σπρώχνει 500 δις για να μην κινδυνέψει !!!





Γερμανία: Πακέτο 500 δισ. ευρώ για την οικονομία

Πακέτο μέτρων για την γερμανική οικονομία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διασφαλίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό, ανακοίνωσε.

Ο κ. Σολτς δήλωσε πως θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης και της αναβολής φόρου, σημειώνοντας πως η βοήθεια θα κοστίσει δισεκατομμύρια.


Ο κ. Σολτς επισήμανε πως μπορεί αργότερα, κατά τη διάρκεια του έτους, η κυβέρνηση να πει πως χρειάζεται πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης, ενώ παράλληλα είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κράτος να πάρει μερίδια σε επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Πέτερ Αλτμάϊερ, ανακοίνωσε πως η Κρατική Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας (KfW) διαθέτει περί το 0,5 τρισεκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19.



ΕΕ: Επενδυτική πρωτοβουλία 37 δισ. ευρώ

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Ενωση υπόσχεται την «μέγιστη ευελιξία» επί των δημοσιονομικών κανόνων και των κρατικών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού.

«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την στήριξη της οικονομίας τους», είπε αιτιολογώντας έτσι την μέγιστη ευελιξία που θα επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο μέλλον για τις παραβιάσεις των δημοσιονομικών κανόνων, καθώς και των κανόνων ανταγωνισμού από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα κράτη μέλη δεν μπορούν υπό κανονικές συνθήκες να έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ. Ωστόσο, υπό εξαιρετικές συνθήκες (όπως προσφυγικές κρίσεις, σεισμοί κλπ), προβλέπεται κάποιου βαθμού ευελιξία και οι Βρυξέλλες την έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν.

«Δεν αναστέλλουμε την ισχύ του Συμφώνου Σταθερότητας. Κάνουμε χρήση της ευελιξίας του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ευελιξία αυτή που υπόσχονται οι Βρυξέλλες θα μπορούσε να ωφελήσει ιδιαίτερα την Ιταλία, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει πακέτο 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο θα αυξήσει περαιτέρω το έλλειμμά της.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ενωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αντέξει αυτό το σοκ...Αλλά κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και η Ευρωπαϊκή Ενωση ως σύνολο θα πρέπει να είναι αποφασιστική, συντονισμένη και ενωμένη».

πηγες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates