.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΤΙ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ !!!

 


Toυ Φώτη Ανδρέου


Το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Οκτωβρίου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΕΟ∆Υ ανακοινώνονταν 1211 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι αρμόδιοι λοιμωξιολόγοι έτριβαν τα μάτια τους καθώς εκείνη την ημέρα αποδεικνυόταν ότι ο δείκτης θετικότητας του «φονικού ιού» εκτινασσόταν στο 10%!

Από τα τεστ προέκυπτε ότι ένας στους 10 πολίτες που είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις βρισκόταν θετικός στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρέμεναν διασωληνωμένοι 114 συμπολίτες μας, ενώ τη ζωή τους είχαν χάσει 12 φορείς του κορωνοϊού.

Η χώρα, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη αλλά και μεγάλες περιφερειακές πόλεις, όπως τα Ιωάννινα, βρίσκονταν στο κόκκινο, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε διάγγελμα (σ.σ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο) ανακοινώνοντας νέα μέτρα πριν το ολικό –πλην θανατηφόρο για την οικονομία- lockdown.

Οι γείτονες

Το ίδιο κιόλας βράδυ, ο δρόμος έξω από τη βίλα γνωστού και νεαρού εφοπλιστή στα νότια Προάστια έπαιρνε «φωτιά».

Οι γείτονες παρατηρούσαν, άφωνοι, τα πολυτελή αυτοκίνητα να σταθμεύουν το ένα πίσω από το άλλο. Καλοντυμένοι κύριοι αλλά και κυρίες που εκτελούσαν χρέη παρκαδόρου και «υποδοχής» οδηγούσαν τους εκλεκτούς καλεσμένους στα ενδότερα της πολυτελούς βίλας του νεαρού κροίσου.

Για τον οικοδεσπότη της βραδιάς ο χρόνος έμοιαζε να είχε σταματήσει στον Φεβρουάριο του 2020.

Την περίοδο που ο εφιάλτης του κορωνοϊού ήταν μακρινός, ακόμη, για την Ελλάδα.
Περιχαρής, υπέρλαμπρος (όπως πάντα) συνοδευόμενος από την επίσης νεαρά σύζυγό του ήταν αποφασισμένος να γιορτάσει τα γενέθλιά του με έναν ξεχωριστό τρόπο και να «περιποιηθεί» τους δεκάδες καλεσμένους του όπως όριζε η περίσταση.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των εννέα ατόμων που ίσχυε για την «πορτοκαλί» Αττική, αδιαφορώντας για το μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας, έκρινε σκόπιμο να ζήσει το πάρτι της ζωής του. Και το έκανε!

Οι celebrities

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η έπαυλη των νοτίων προαστίων, στη Βούλα συγκεκριμένα, με θέα τον Σαρωνικό, μετατράπηκε σε club. Οι δεκάδες καλεσμένοι, γνωστοί επιχειρηματίες, καλλίγραμμες νεαρές, παρουσιάστριες πρώτης γραμμής αλλά και υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, λικνίζονταν απολαμβάνοντας σαμπάνιες και ακριβά ουίσκι υπό τους ήχους της μουσικής που έπαιζε ο αειθαλής Βασίλης Τσιλιχρήστος, αλλά και τη ζωντανή μουσική από συγκρότημα που είχε μισθωθεί ειδικά για τη βραδιά!

Κανένα μέτρο προστασίας, μάσκες ούτε για δείγμα. Χορός, τραγούδι, συγχρωτισμός και ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσεως σε ένα απίστευτο κορωνοπάρτι το οποίο, οι καλεσμένοι, δεν είχαν κανένα απολύτως ενδοιασμό να κοινοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ούτως ή άλλως το βαρύ επώνυμο του νεαρού εφοπλιστή, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν ληφθεί έδιναν την εγγύηση ότι την όμορφη βραδιά δεν θα διατάρασσαν ανεπιθύμητες εκπλήξεις, όπως, παραδείγματος χάρη, η «έφοδος» της Αστυνομιας. Όπως και έγινε. Από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο τις οποίες αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας προκύπτει, με σαφή τρόπο, η ταυτότητα των δεκάδων καλεσμένων, οι οποίοι αψήφησαν τα μέτρα αλλά και την ίδια την πανδημία και έδωσαν το παρών στη συγκεκριμένη βίλα προκειμένου να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Happy birthday» στον οικοδεσπότη.

Πρόστιμα

Τη στιγμή που σε εκατοντάδες πολίτες η αστυνομία έκοβε κλήσεις και επέβαλε πρόστιμα επειδή δεν εφάρμοζαν (κακώς) το μέτρο της χρήσης μάσκας στο αυτοκίνητό τους ή σε ανοικτούς χώρους, δεκάδες επιφανείς νεοέλληνες, βαθύπλουτοι επιχειρηματίες και σταρ της τηλεόρασης και του θεάματος, που κατά μια έννοια αποτελούν κοινωνικά πρότυπα, καθώς έχουν δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδιναν τα ρέστα τους στο πάρτι της ζωής τους.

Πολλοί εξ΄αυτών είναι οι ίδιοι που κατά καιρούς αναρτούν μηνύματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς ή χειροκροτούσαν (τον περασμένο Μάρτιο) τους αγωνιστές (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) του δημόσιου συστήματος Υγείας, που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής!

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχωρίσαμε είναι και πολύ γνωστή παρουσιάστρια συνοδευόμενη από τον επιχειρηματία σύντροφό της, ένας αεικίνητος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε γνωστά μαγαζιά της Αττικής και όχι μόνο και πολλοί ακόμη. Φίλοι του εορτάζοντα οικοδεσπότη και της επιχειρηματία συζύγου του!

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διοργάνωσης του πάρτι, πρόσωπα που έδωσαν το παρών ανέφεραν ότι χρησιμοποιήθηκε η γνωστή μέθοδος. Αποστολή προσκλητηρίων μέσω ειδικών εφαρμογών όπως το Viber και το Whats’ Up, προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες.

«Βόµβες» διασποράς τα κορωνοπάρτι

Ως γνωστόν, τα διαβόητα κορωνοπάρτι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο για την διασπορά της νόσου. Η Ελλάδα το έζησε στο πετσί της τους τελευταίους μήνες με περιοχές (όπως η Θεσσαλονίκη) που ήταν σχετικά «καθαρές» να οδηγούνται στο lockdown. Ειδικά στη συμπρωτεύουσα τα κρυφά πάρτι που είχαν ως αποτέλεσμα τη διασπορά της νόσου σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, διοργανώνονταν τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε υπόγεια καταστημάτων διασκέδασης και ιδιωτικές ταράτσες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα Λαδάδικα.

Το κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι, γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή τους, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή.

Από τη δημοσιογραφική έρευνα αλλά και τις μαρτυρίες «καλεσμένων» προέκυψε ότι για να καταφέρεις να μάθεις και – πολύ περισσότερο – να μπεις σε κάποιο «κορωνοπάρτι» θα πρέπει να είσαι «της πιάτσας». Συνήθως, πηγαίνουν μόνο άτομα από συγκεκριμένες επαφές, και γι’ αυτό προσπαθούν να κρατήσουν τον κύκλο «στενό».







ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates