.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΓΣΕΒΕΕ: ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ !!! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ !!!

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΛΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΤΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!
Αντί λοιπόν να γίνει διαγραφή χρεών όπως φωνάζουμε και μείς εξαρχής, φτάσαμε σε ένα δυσθεώρητο ιδιωτικό χρέος εξαιτίας των μνημονίων, για να έρθουν εν τέλει τα κοράκια των funds να κάνουν πάρτι με τις περιουσίες των Ελλήνων μέσω του Νέου Πτωχευτικού !!!





Στον οικονομικό… Καιάδα ρίχνει η κυβέρνηση τους ελευθέρους επαγγελματίες καθώς αποκλείονται από το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ τους δίνει πρόσβαση μόνο στη επιστρεπτέα προκαταβολή, περιορίζοντας έτσι την περίμετρο των μέτρων ανακούφισης από την πανδημία.

Συνολικά 450.000 αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυσχερής όταν ο προσωπικός ΚΑΔ του αυτοαπασχολούμενου δεν εισέρχεται σε αναστολή από την κυβέρνηση και έχει την υποχρέωση να παραμένει εν λειτουργία την περίοδο του lockdown.

O αποκλεισμός των ελεύθερων επαγγελματιών από το σύνολο των ευνοϊκών μέτρων έγινε και από τις Περιφέρειες της χώρας που υλοποιούν προγράμματα χρηματοδότησης που απευθύνονται σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό.

Παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής «τρέχει» πρόγραμμα συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων διέθεσε μόλις το ποσό των 37 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 1027.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αυτοαπασχολούμενους είναι η καταβολή του 60% του μισθώματος όταν μάλιστα η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή με εντολή κυβέρνησης ενώ δεν θεωρείται εφικτό η καταβολή του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές σε περίοδο καθολικού lockdown.

Ζητούν διαγραφή υποχρεώσεων

Η ΓΣΕΒΕΕ με αφορμή το δεύτερο lockdown των επιχειρήσεων φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα διαγραφής των υποχρεώσεων για τις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις που ήδη συγκεντρώνουν ένα πολύμηνο και πολυεπίπεδο κόστος, το οποίο επιβαρύνει δραματικά τη βιωσιμότητα τους.

Εκτιμά ότι οι αναστολές καταβολής ΦΠΑ, η αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η αναστολή πληρωμής των δόσεων για δάνεια δεν αποτελούν μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σοβαρότατες συνέπειες της κατάρρευσης της εσωτερικής ζήτησης και του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι απλώς μεταφέρουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς το μέλλον για επιχειρήσεις που λειτουργούν πλέον σε ένα πολύ διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον.

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα προσφέρουν το 80% των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά συνέπεια, άμεση προτεραιότητα μας πρέπει να αποτελέσει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η διάσωση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μέσα από τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πλαισίου προστασίας και ανθεκτικότητας για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Delivery χωρίς ΚΑΔ

Τέλος να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πρόσφατα ανακάλεσε την υποχρέωση της έκδοσης ΚΑΔ για το δικαίωμα delivery από τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις και κυρίως επιχειρήσεις εστίασης να είναι σε θέση να κάνουν διανομή φαγητού κατ οίκον χωρίς την έκδοση ΚΑΔ.

Ακόμη οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι σε ετοιμότητα και είναι έτοιμες να επαναφέρουν την ΚΥΑ του περασμένου Μαρτίου που απαγόρευε την μεταβολή του μικτού περιθωρίου κέρδους στην περίπτωση που σημειωθούν ελλείψεις σε προϊόντα ή παρατηρηθούν φαινόμενα ανατιμήσεων την περίοδο του lockdown.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates