.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

"ΜΑΧΑΙΡΙ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


Οι βρετανικές τράπεζες απέρριψαν περισσότερες από 150.000 αιτήσεις για επιχειρηματικά δάνεια με κρατικές εγγυήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 φοβούμενες τις προσπάθειες εξαπάτησης, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Χρηματοοικονομική Αρχή ζήτησε από τις τράπεζες να μην αλλάξουν και να μην χαλαρώσουν τους ελέγχους που διενεργούν στους πιθανούς δανειολήπτες τους ακόμα και στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Nikhil Rathi.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας περίπου το 14% των δανείων του προγράμματος CBILS (Coronavirus Business Interruption Loan) απορρίφθηκαν λόγω ανησυχιών φερεγγυότητας και το 8% των δανείων για το πρόγραμμα BBLS (Bounce Back Loan) κατά την αρχική αίτηση», δήλωσε ο Rathi σε μια εξ’ αποστάσεως συνεδρίαση με την επιτροπή της Βρετανικής Βουλής χθες Τετάρτη.

Στα προγράμματα που προορίζονται για την χρηματοδότηση των μικρότερων επιχειρήσεων έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αιτήσεις από την έναρξη τους τον Μάιο. Τα δάνεια του προγράμματος Bounce Back αποδείχθηκαν περισσότερο δημοφιλή, με τις επιχειρήσεις να έχουν λάβει μέχρι στιγμής περίπου 40 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά υπάρχει η κριτική ότι τα χαλαρά κριτήρια επιλεξιμότητας αφήνουν «ανοιχτές» τις τράπεζες σε πιθανές απάτες.

Τα προγράμματα ξεκίνησαν «επειγόντως και με μεγάλη ταχύτητα» για να αντιμετωπιστεί η ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μετά το lockdown της χώρας, δήλωσε ο Rathi, ο οποίος ανέλαβε τον επικεφαλής της Χρηματοοικονομικής Αρχής τον Οκτώβριο. Η ρυθμιστική αρχή όπως δήλωσε ο ίδιος κατέστησε σαφές στις τράπεζες ότι «θα πρέπει να διατηρήσουν τους σχετικούς ελέγχους» ειδικά όταν πρόκειται για νέους πελάτες.

Το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες και η Χρηματοοικονομική Αρχή (FCA) βρίσκονται σε συζητήσεις για το πως θα εξοφληθούν αυτά τα δάνεια, διαφορετικά το κράτος θα πρέπει να τα σταματήσει δήλωσε ο Rathi. «Φυσικά θέλουμε να προστατεύσουμε τις μικρές επιχειρήσεις από το πλήγμα που θα επέφερε μια ενδεχόμενη πρόωρη ανάκτηση του χρέους», είπε, προσθέτοντας ότι θα ληφθεί απόφαση τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates