.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ !!!

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ
Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά 19 ατόμων, υπευθύνων εταιρείας βλαστοκυττάρων αλλά και κατά των νομίμων εκπροσώπων του ομίλου στον οποίο ανήκε μέχρι το 2013 η εταιρεία. Η υπόθεση αφορά στο κλείσιμο της εν λόγω εταιρείας και τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών τους που τής είχαν εμπιστευτεί 30.000 γονείς. Για τη φύλαξη μάλιστα κατέβαλε από 1.600 έως 3.000 ευρώ η κάθε οικογένεια προκειμένου να συντηρηθούν τα βλαστοκύτταρα των νεογέννητων μωρών τους για τουλάχιστον 20 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστούν στο μέλλον.



Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της άμεσης συνέργειας στην απάτη. Το πρώτο αδίκημα αφορά στους εκπροσώπους της εταιρείας για την περίοδο από το 2013 και μετά , οπότε και η εταιρεία μεταβιβάστηκε στον επόμενο ιδιοκτήτη .

Το αδίκημα της απάτης αφορά σε όλους τους νόμιμους εκπροσώπους του μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη για το διάστημα που κατείχαν την Τράπεζα βλαστοκυττάρων ενώ οι ίδιοι βαρύνονται και με το αδίκημα της άμεσης συνέργειας , για το διάστημα μετά το 2013. Κι αυτό γιατί , ο εκπρόσωπος της εταιρείας όταν κλήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας να καταθέσει ως ύποπτος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη αφού η εταιρία εικονικά μεταβιβάστηκε σε αυτόν με τίμημα 1 ευρώ και πως ουσιαστικά ανήκε μέχρι τέλους στον όμιλο που ανήκε μέχρι πρότινος.

ΠΟΡΙΣΜΑ «ΦΩΤΙΑ»

Η δίωξη «πάτησε» εν πολλοίς στο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΠ) στο οποίο διαπιστώνεται μεταξύ άλλων ότι: α) οι γονείς παραπλανήθηκαν για το ότι μπορούν να συντηρηθούν πράγματι τα βλαστοκύτταρα επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα, και μάλιστα να είναι αξιοποιήσιμα, χωρίς να υπάρχει γι' αυτό καμία τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη που να το αποδεικνύει και β) ότι η συγκεκριμένη "τράπεζα" μπορεί να είναι πιστοποιημένη από οργανισμούς του εξωτερικού δεν είχε όμως άδεια , όπως προβλέπεται, από το Υπουργείο Υγείας. Για τη μη αδειοδότηση η εισαγγελία έβγαλε αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να ερευνήσει και τις ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, επειδή δεν άσκησαν τον εποπτικό τους ρόλο.

Επιπλέον , λόγω και της αναφοράς που έχει καταθέσει ο συνήγορος του καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης , η εισαγγελία διερευνά και αν το σύνολο των ιδιωτικών εταιριών βλαστοκυττάρων διαθέτουν άδεια από το Υπουργείο Υγείας.


πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates