.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ;;;

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟ
Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της συνολικά η κάθε οικογένεια, δηλαδή θα φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία, και όχι ξεχωριστά το κάθε ακίνητο !!!





Στην “παγίδα” του νέου φόρου ακινήτων θα πέσουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προβεί σε γονικές παροχές ή σε μεταβίβαση ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας στα παιδιά τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Η πρακτική αυτή ήταν συνήθης τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, θέλοντας να μειώσουν τον συμπληρωματικό φόρο, μεταβίβαζαν ό,τι μπορούσαν στα ανήλικα παιδιά τους. Όμως με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, όπως θα ονομάζεται πιθανότατα ο νέος φόρος, αυτό το “παραθυράκι” όχι μόνο κλείνει, αλλά επί της ουσίας τιμωρεί όσους μεταβίβασαν ακίνητα και επικαρπίες στα παιδιά τους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της συνολικά η κάθε οικογένεια, δηλαδή θα φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία, και όχι ξεχωριστά το κάθε ακίνητο. Παράλληλα, θα προβλέπεται και οικογενειακό αφορολόγητο που θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Ο νέος φόρος πιθανότατα θα επιβαρύνει και τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, ενώ άγνωστο παραμένει το αν θα γλιτώσουν τη φορολογία οι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας κάτω των 50.000 ευρώ, κάτι το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει, όμως θα σήμαινε ότι περίπου 2,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα αναμενόμενα έσοδα του φόρου. Αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό από τους θεσμούς, πιθανότατα θα σημάνει τη σημαντικά μεγαλύτερη επιβάρυνση των υπολοίπων ιδιοκτητών που θα κληθούν να καλύψουν τα “σπασμένα”.

Σημειώνεται ότι για την ώρα όλα αυτά βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, καθώς η πρόταση για τον νέο φόρο έχει υποβληθεί στους θεσμούς, και αναμένεται η απάντησή τους.



πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates