.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΜΕ ΕΝΑ SMS ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ 9.000€ !!!

 


Σε έξαρση οι απάτες !!!


Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συνεργείο – ηλεκτρολογείο και προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε να αγοράσει μια μπαταρία αυτοκινήτου αξίας 87 ευρώ.

Ειδικότερα, «ο παθών αφού γνωστοποίησε τον αριθμό του λογαριασμού του στον δράστη, στην συνέχεια έλαβε μήνυμα SMS στο τηλέφωνό του, με φερόμενο αποστολέα την τράπεζα του, στο οποίο αναγραφόταν ότι για να πιστωθεί το χρηματικό ποσό θα έπρεπε να εισάγει το username και το password του λογαριασμού του. Ο παθών πειθόμενος ότι το μήνυμα προέρχεται από την τράπεζα, συνδέθηκε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με αυτή της τράπεζας του και συμπλήρωσε τους ανωτέρω κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει το ποσό των 9.000 ευρώ».

ΗΛΕΙΑ: ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» 21.000 ΕΥΡΩ

Σε άλλη περίπτωση στον Πύργο, άγνωστος δράστης κάλεσε έναν άνδρα και του ζήτησε να του παρέχει υπηρεσία (μεταφορά χαλικιού σε περιοχή της Ηλείας). Στη συνέχεια, ζήτησε από τον παθόντα τα στοιχεία του λογαριασμού του και της κάρτας ανάληψης μετρητών, για να πληρωθεί αλλά αφαίρεσε από το λογαριασμό του. το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates