.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΝΤΑ ΣΕ SUPER DEAL VIVA ΜΕ JP MORGAN ;;;

 



Η επιχειρηματική συμφωνία της χρονιάς είναι έτοιμη να κλείσει λίγο πριν την εκπνοή του 2021. Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan πρόκειται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να αποκτήσει τη Viva, την ηλεκτρονική τράπεζα του ομίλου Λάτση και του Χάρη Καρώνη.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι προχωρημένες εδώ και αρκετούς μήνες και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voice, απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal, το τίμημα του οποίου θα κυμανθεί κοντά στο 1,7 δισ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό το ήμισυ περίπου θα καταλήξει στις τσέπες των ιδρυτών της, Μάκη Αντύπα και Χάρη Καρώνη, με τον δεύτερο να συνεχίζει να “τρέχει” τη Viva και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, στο εξής για λογαριασμό των Αμερικανών.

Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα επενδύσει η JP Morgan για να αποκτήσει τη Viva θα ενισχύσει τη ρευστότητα του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και της οικογένειας Λάτση, σε μία εποχή που αναδύονται σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με την απόκτηση της Viva η JP Morgan πατάει γερά πόδι στο ελληνικό και ευρωπαϊκό banking, τόσο σε επίπεδο ηλεκτρονικών πληρωμών, όπου η Viva δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία μέσω της Viva Wallet, όσο και στις αμιγείς τραπεζικές υπηρεσίες, μέσω της Viva Bank.

Η τελευταία εξαγόρασε τον Αύγουστο του 2020 την Praxia Bank και έτσι έχει στην κατοχή της πλήρη τραπεζική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, αποτελώντας μία από τις ελάχιστες “neobank” που έχουν το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται και στις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες.

Με την απόκτηση της από έναν κολοσσό όπως η JP Morgan, η Viva Bank αποκτά νέα, ισχυρή δυναμική, που ενδεχομένως μπορεί να ταρακουνήσει τα νερά και να αλλάξει τις παγιωμένες ισορροπίες στο ελληνικό banking.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates