.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το capital.gr


Θέση μάχης έχουν λάβει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διεκδικώντας μερίδια 25%-30% των νέων δανείων που θα χρειαστούν επιχειρήσεις εν όψει Ταμείου Ανάκαμψης και του ανοδικού κύκλου της οικονομίας μέχρι το 2027.

Σε πρώτη φάση έχουν μπει στο μικροσκόπιο περίπου 2.000-2.500 μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πάρουν τις πρώτες χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό φαίνεται ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς απαιτείται η έγκαιρη απορρόφηση του 37% των κονδυλίων προκειμένου να εκταμιευθούν τα επόμενα. 

Η πίεση χρόνου δημιουργεί ευκαιρίες για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις, την άνοδο του οικονομικού κύκλου, τον εταιρικό μετασχηματισμό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που ξεκίνησαν να παρέχουν οι τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό, οι τέσσερις συστημικές εξασφαλίζουν μερίδια στις πρώτες χρηματοδοτήσεις και ταυτόχρονα προετοιμάζουν το έδαφος για αύξηση της δυνητικής πελατείας τους, η οποία σήμερα είναι σχετικά περιορισμένη.

Η ένταση της μάχης, με επιθετικές τιμολογήσεις, κυρίως στην αρχή και στις μεγάλες επιχειρήσεις, είναι ενδεικτική από τους στόχους που έχουν ανακοινώσει οι τέσσερις συστημικές σε ό,τι αφορά στο μερίδιο αγοράς που θέλουν να αποκτήσουν στην επιχειρηματική πίστη τα επόμενα χρόνια. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30% που για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, το σύνολο ξεπερνά το 100% της δυνητικής αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates