.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 29.000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΕ ΜΙΑ 3ΕΤΙΑ !!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ 3ΕΤΙΑΣ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μόνο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή 2.248 πλειστηριασμών...



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Διαβάστε τα στοιχεία που μεταδίδει το powergame.gr:


Με αυξανόμενο ρυθμό προχωρούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων στη χώρα, καθώς μόνο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή 2.248 πλειστηριασμών. Συνολικά, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 6.315 πλειστηριασμοί ακινήτων, καθώς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, σχεδιάζουν τη σημαντική επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας, μετά και την σημαντική καθυστέρηση που επέφερε η πανδημία.

Ένας ακόμα λόγος για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών έγκειται και στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Στις βασικές αλλαγές του, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, όπως η αυτόματη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς του ακινήτου κατά 20%, μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς και κατά επιπλέον 15% εφόσον δεν προκύψει αγοραστικό ενδιαφέρον ούτε μετά την αρχική μείωση. Μέχρι πρότινος, για να γίνει μείωση της τιμής απαιτούνταν δικαστική απόφαση, κάτι που αύξανε σημαντικά και τον χρόνο για να ολοκληρωθεί ένας πλειστηριασμός. Επίσης, με την αυτόματη μείωση της τιμής, επιχειρείται να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία και κυρίως να μειωθεί ο αριθμός των άγονων πλειστηριασμών.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά στην παροχή της δυνατότητας απόκτησης ενός ακινήτου από πολλούς διαφορετικούς αγοραστές. Έτσι, θα καταστεί ευκολότερη η πώληση ακινήτων μεγάλης αξίας, ιδίως αν υπολογιστεί ότι για να συμμετάσχει κανείς σε έναν πλειστηριασμό, καλείται να καταθέσει εγγυητική αξία ίση με το 25% της τιμής της πρώτης προσφοράς.

Η ακτινογραφία των πλειστηριασμών

Με βάση τα στοιχεία του iMEdD Lab, από το 2018 έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 46.800 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Υπολογίζεται ότι το 84,3% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,7% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων.


Το 36,5% των πλειστηριασμών ή 29.806 αφορούν κατοικίες, ενώ η δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα ακινήτων, αφορά τα αγροτεμάχια που καταλαμβάνουν το 11,9% των πλειστηριασμών (9.718). Επίσης, τα οικόπεδα με κτίσμα αφορούν το 10,4% των πλειστηριασμών, ή 8.491, ενώ οι αποθήκες το 8,7% ή 7.096 ακίνητα. Μεταξύ των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται και 688 ξενοδοχεία (0,6%), όπως επίσης και 2.676 γραφεία (3,3%) και 6.079 καταστήματα (7,4%).

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, επί δείγματος 7.590 ολοκληρωμένων πλειστηριασμών, έχει αποπληρωθεί το 47,9% του συνόλου της οφειλής. Συγκεκριμένα, οι πλειστηριασμοί αυτοί αφορούσαν υποθέσεις οφειλών 2,8 δισ ευρώ. Εξ αυτών, μέσω της διαδικασίας των πλειστηριασμών, αποπληρώθηκε τελικά, το ποσό των 841,7 εκατ. ευρώ. Οι πλειστηριασμοί αφορούν οφειλές φυσικών προσώπων.

Οι μεγάλες τράπεζες

Όπως είναι αναμενόμενο, οι μεγάλες τράπεζες αφορούν την πλειονότητα των επισπευδόντων. Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα είναι ο επισπεύδων για 20.152 πλειστηριασμούς (20,3%), ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Τράπεζα Πειραιώς με 16.569 πλειστηριασμούς, η Alpha Bank με 13.493 πλειστηριασμούς και η Eurobank με 6.695 πλειστηριασμούς. Σταδιακά βέβαια, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των πλειστηριασμών με επισπεύδουσες τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των «κόκκινων δανείων» έχουν πωληθεί από τις τράπεζες. Η Intrum Hellas είναι ο επισπεύδων σε 2.260 πλειστηριασμούς και η Cepal σε 717 πλειστηριασμούς. Αντίστοιχα, υπάρχουν και πλειστηριασμοί που έχουν επισπευσθεί από κάποια εξωχώρια εταιρεία ειδικού σκοπού, που αποτελεί διάδοχο τράπεζας και η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από κάποια εγχώρια εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates