.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟN Ο ΦΛΩΡΟΣ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ...ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ !!!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ
Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών σοκάρουν, κάνοντας λόγο για περίπου 700 κρατούμενους που βγήκαν ως ανάπηροι από τις φυλακές.





Με κορυφή του παγόβουνου μοιάζει η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, που κατόρθωσε να προσκομίσει πιστοποιήσεις αναπηρίας άνω του 67% και να βγει από τη φυλακή προκαλώντας σάλο, καθώς με την έναρξη των εισαγγελικών ερευνών προκύπτουν στοιχεία για βιομηχανία αποφυλακίσεων με χαρτιά αναπηρίας.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη που χειρίζεται πλέον την έρευνα για τις πιστοποιήσεις της αναπηρίας Φλώρου, αποφάσισε την επέκταση, σύμφωνα με πληροφορίες, των ερευνών, μιας και πληθαίνουν τα περιστατικά που καταγγέλλονται, ότι κρατούμενοι με βαριές ποινές κατόρθωσαν να βγουν αξιοποιώντας την ευχέρεια του νόμου (ψηφίστηκε το 2015 επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου) για πρόωρες αποφυλακίσεις κρατουμένων που έχουν αναπηρία πάνω από 67%.


Οπως γράφει η «Καθημερινή», οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών σοκάρουν, κάνοντας λόγο για περίπου 700 κρατούμενους που βγήκαν ως ανάπηροι από τις φυλακές, οδηγώντας τις έρευνες σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, καθώς υπολογίζεται πως ένας μεγάλος αριθμός βγήκε νόμιμα, αλλά πολλοί από τους αποφυλακισθέντες έκαναν χρήση παράνομων πιστοποιήσεων και εκμεταλλεύθηκαν τις ευχέρειες του συγκεκριμένου νόμου, που έχει επικριθεί όσο λίγοι.

Ολες αυτές οι περιπτώσεις αποφυλακίσεων θα ελεγχθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς και το εύρος της παρανομίας που θα διαπιστωθεί, εκτιμάται ότι θα αποβεί καθοριστικό για την επιβίωση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες άνοιξαν διαύλους για παράνομες πρακτικές ευρείας έκτασης.

Κι ενώ η περίπτωση Φλώρου εμφανίζεται ήδη ως περιστατικό που κάθε άλλο παρά μεμονωμένο ήταν, η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για την πιστοποίηση της αναπηρίας του, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates