.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μετά τα εγχώρια κοράκια των εισπρακτικών, τώρα οι δανειολήπτες θα έχουν αντιμετωπίσουν και τηλεφωνικές οχλήσεις από την Αγγλία και την Ιρλανδία !!!

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Ψυχρολουσία περιμένει τους χιλιάδες δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε Funds από τις τράπεζες. 


Οι δανειολήπτες που απέρριψαν στην πράξη τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων μετά από «κούρεμα», με την προσδοκία ότι θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τα fund έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους και στους υπολογισμούς.
Τα Funds που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια και πέρασαν στην κατοχή τους δεν προτίθενται να διαπραγματευθούν με καλύτερους όρους αποπληρωμής με τους δανειολήπτες. 

Οι τράπεζες πριν προχωρήσουν στην πώληση των δανείων προσέφεραν κούρεμα των δανείων χωρίς εξασφαλίσεις σε ποσοστό 85% και ζητούσαν την αποπληρωμή του 15% της συνολικής οφειλής. 
Όσοι δανειολήπτες αποδέχονταν την ρύθμιση γα οφειλές έως 15.000 ευρώ κατέβαλαν μόλις 2.500 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό πήγαινε προς διαγραφή. Οι ρυθμίσεις ήταν ευνοϊκές και για υψηλότερα ποσά έχοντας ως βασική αρχή το «κούρεμα»των δανείων στα επίπεδα του 80%. Ικανοποιητικές ήταν οι προτάσεις τους για δάνεια με εξασφαλίσεις που συμπεριελάμβαναν «κούρεμα» και αρκετός χρόνος αποπληρωμής.

Τα Funds που ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό την αγορά «κόκκινων» δανείων ήρθαν να βγάλουν λεφτά και κυρίως να εισπράξουν τουλάχιστον άνω του 85% της αρχικής οφειλής.
Τρεις και τέσσερις φορές τα χρήματα τους διεκδικούν να εισπράξουν τα Funds από την αξιοποίηση των «κόκκινων» δανείων. 


Τα υπέρ κέρδη θα έρθουν κυρίως από το χαμηλό κόστος αγοράς καθώς για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις που πωλούνται τσάμπα από τις τράπεζες.
Παράδειγμα η αξία ενός δανείου των 1000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις το αγοράζουν προς 30 ευρώ ενώ όταν το δάνειο έχει εξασφαλίσεις το αγοράζουν κοντά στην περιοχή των 200 ευρώ. 

Οι τηλεφωνικές κλήσεις από την Ιρλανδία και την Αγγλία

Τα Funds έχουν πιάσει ήδη δουλειά και επικοινωνούν με τους δανειολήπτες δίνοντας στην ουσία τελεσίγραφο για την αποπληρωμή του δανείου ενώ οι προτάσεις για «κούρεμα» αντιστοιχούν στο 15% της αρχικής οφειλής και μόνο όταν τηρηθεί η συμφωνία δηλαδή γίνονται οι καταβολές από τους δανειολήπτες. 

Οι μηνιαίες δόσεις που ορίζονται καλύπτουν επί της ουσίας τις απαιτήσεις του Fund και στην πλειονότητά τους δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δανειοληπτών.
Για ένα ζευγάρι με συνολικό εισόδημα 1600 ευρώ με το οποίο εξυπηρετείται στεγαστικό δάνειο 800 ευρώ, η απαίτηση του Fund διαμορφώνεται στην περιοχή των 300 ευρώ το μήνα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχικοί όροι της συμφωνίας δεν αλλάζουν για το δανειολήπτη όπως το επιτόκιο αναφοράς ενώ ισχύει ο τόκος υπερημερίας όταν δεν γίνονται οι μηνιαίες καταβολές. 

Στο νέο καθεστώς για τους δανειολήπτες που τα δάνεια τους αγοράστηκαν από Fund είναι ότι οι κλήσεις για ενημέρωση έρχονται από πολύ μακρινές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανάμεσα στις χώρες που έχουν επιλέξει είναι η Μεγάλη Βρετανία και η Ιρλανδία.
Ο κωδικός κλήσης που χαρακτηρίζεται και ως εθνικός έχει τον αριθμό +44 παρότι η έδρα των Fund έχουν ως έδρα την Ελλάδα για να λάβουν άδεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να προκύπτει επιβάρυνση για τους δανειολήπτες και εξαρτάται από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που έχει επιλεγεί.

Στέλεχος Fund που δραστηριοποιείται στην κατηγορία είσπραξης των «κόκκινων» δανείων υποστηρίζει ότι όσοι συνεχίζουν την ίδια τακτική και δεν πληρώνουν θα προχωρούν στην έκδοση διαταγής πληρωμής ακόμη και για κατάσχεση μισθού σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ακίνητα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται κύμα διαταγών πληρωμών από τα Funds για να εισπράξουν τα διεκδικούμενα εξασφαλίζοντας υπέρ κέρδη χάρη στο χαμηλό κόστος απόκτησης των δανείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates