.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ !!!

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Θα ελέγχονται τα πάντα όλα από όσους δανειολήπτες έχουν αιτηθεί την ένταξη στο Νόμο Κατσέλη.



Οι τράπεζες βγάζουν από τη φαρέτρα τους, το όπλο της άρσης του τραπεζικού απορρήτου των δανειοληπτών, εκμεταλλευόμενες εις το έπακρον το νέο και αυστηροποιημένο πλαίσιο που διέπει το νόμο Κατσέλη. Στο επίκεντρο, από τις 15 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν περίπου 150.000 δανειολήπτες που έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Μέσω της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι τράπεζες θα εξακριβώνουν με πάσα ακρίβεια, αν οι οφειλέτες τηρούν καταθέσεις σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, το ύψος των οποίων αποδεικνύει περισσότερα εισοδήματα από εκείνα που επικαλέστηκαν ώστε να ενταχθούν στο ν. Κατσέλη.

Στο στόχαστρο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

Εντός του Σεπτεμβρίου, οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων που αφορούν τους οφειλέτες, μια νέα κοινή πλατφόρμα-βάσης δεδομένων, όπου θα εισέρχονται και θα καταγράφονται τα πάντα. Περιουσιακά στοιχεία, των δανειοληπτών, μεταβιβάσεις ακινήτων, καταθέσεις, θα τεθούν υπό «σκανάρισμα», προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι δόλιες περιπτώσεις και να απομονωθούν οι οφειλέτες που-αποδεδειγμένα» έχουν καταχραστεί την προστασία του νόμου.

Στόχος των αρχών, είναι ο εντοπισμός όσων δανειοληπτών κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις, κρύβουν καταθέσεις- περιουσιακά στοιχεία και ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν πληρώνουν τις οφειλές τους στις τράπεζες.


πηγη: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates