.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΜΗ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ !!!



Τι γράφει το greekmoney.gr :

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει τις φήμες περί δέσμευσης των λογαριασμών της ΝΔ λόγω χρεών

Δεν έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της Νέας Δημοκρατίας λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων της παρά τις φήμες που κυκλοφορούν.

Η Τρ. Πειραιώς είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους δεν εξυπηρετούνται.
Είχε εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση, μη εκτελεστή.

Η Τράπεζα Πειραιώς ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο στις περιπτώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων.
Ωστόσο η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δεσμεύσει κανέναν λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Για λίγες ώρες η αναμενόμενη ανησυχία εντάθηκε και τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία «πήραν φωτιά», με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει, έστω άτυπα, σε προεκλογική περίοδο και κάτι τέτοιο θα έβαζε πραγματική φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το αναλυτικό, ακριβές και διασταυρωμένο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με όσα παραδέχονται όλες οι πλευρές η δικαστική απόφαση υπάρχει. Εκδόθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα το ειδικό χαρτόσημο που απαιτείται έφθασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μόνο που είναι πρωτόδική.

Δεν είναι δηλαδή άμεσα εκτελεστή καθώς τέτοιες διαφορές πρέπει, με βάση το νόμο, να τελεσιδικήσουν για να διαταχθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και του περιεχομένου τραπεζικών λογαριασμών.

Είναι προφανές ότι η Τράπεζα Πειραιώς προσέφυγε στα δικαστήρια για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της έναντι της Νέας Δημοκρατίας για ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί και δεν εξυπηρετείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πηγές της ίδιας της Τράπεζας τα κόμματα, που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς αυτήν, εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Συνάγεται ότι και η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τις ρυθμίσεις που έχει κάνει με την τράπεζα, χωρίς πρόβλημα.

Τα δε χρήματα προέρχονται κυρίως από την ετήσια επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα η εκχώρηση του κάθε ποσού γίνεται με βάση απόφαση που δημοσιεύεται με βάση το νόμο σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), οπου καθορίζεται το ποσοστό της επιχορήγησης που θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση δανείων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την γενική ρύθμιση δεν περιλαμβανόταν το επίμαχο ποσό, για το οποίο η Πειραιώς εκίνησε την δικαστική διαδικασία.

Παράλληλα όμως μια άλλη πληροφορία, που κυκλοφορεί, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εξυπηρετεί τα νέα δάνεια της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί.


Τι μεταδίδει το documentontews.gr για το θέμα:


Απόφαση-κόλαφος για τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας

Απόφαση-κόλαφο σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά από αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς.


Η αγωγή αφορούσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από θαλασσοδάνεια ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει η Νέα Δημοκρατία από την Τράπεζα αλλά και τράπεζες που εξαγόρασε ή απορρόφησε τα τελευταία χρόνια η Πειραιώς όπως η Αγροτική. Η αγωγή είχε υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2016 από τη διοίκηση της τράπεζας που διαδέχτηκε τον Μιχάλη Σάλλα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί λογική συνέχεια της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της τράπεζας και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή η ΝΔ είχε σταματήσει να τα εξυπηρετεί.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς η απόφαση είναι πρωτόδικη και δεν είναι προσωρινά εκτελεστή-άρα δεν υπάρχει δέσμευση ή κατάσχεση σε λογαριασμούς- και δεν έχει επιδοθεί ακόμη στους διαδίκους. Η ΝΔ έχει δικαίωμα υποβολής έφεσης.


Τι γράφει το piperata.gr που αποκάλυψε εχθές το θέμα :

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, μετά από το αποκλειστικό – βόμβα που έφεραν στο φως τα Piperata.gr για την καταδικαστική απόφαση που εξασφάλισε η τράπεζα Πειραιώς για θαλασσοδάνειο της ΝΔ, υπήρξε έντονη κινητικότητα σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Το πολιτικό ρεπορτάζ και όχι μόνο «πήρε φωτιά», με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει, έστω και άτυπα, σε μακρά προεκλογική περίοδο, οπότε η εξέλιξη αυτή φέρνει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του RP.news όλες οι πλευρές παραδέχονται ότι η δικαστική απόφαση υπάρχει! Εκδόθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα το ειδικό χαρτόσημο που απαιτείται έφθασε όντως στο ένα εκατομμύριο ευρώ(!), έτσι ακριβώς όπως αποκάλυψαν τα Piperata.gr!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα υποστήριξαν στελέχη ένθεν και ένθεν, δεν είναι άμεσα εκτελεστή η δικαστική αυτή απόφαση, καθώς επιμένουν να ισχυρίζονται ότι με βάση το νόμο πρέπει να τελεσιδικήσει για να διαταχθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Κι αυτό δεν το υποστήριξαν μόνο στο RP.news, αλλά και στο zougla.gr, το οποίο έσπευσε να βγάλει συμπέρασμα ότι, επειδή υπάρχει το δικαίωμα της έφεσης από πλευράς ΝΔ, όντως τα πράγματα έχουν έτσι… Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι ακριβώς!

Σύμφωνα με νομικό που εξειδικεύεται στα θέματα αυτά, κατ’ αρχάς προέχει να δούμε αν η απόφαση στο απόσπασμα της προβλέπει την προσωρινή εκτέλεση (ακόμη κι αν δεν έχει καθαρογραφεί).

Στις περιπτώσεις αυτές, ειδικά αν δεν έχουν υπάρξει διαταγή πληρωμής ή ασφαλιστικά μέτρα, είθισται το δικαστήριο να δίνει το δικαίωμα της προσωρινής εκτέλεσης της απόφασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν αρκεί η άσκηση έφεσης. Ωστόσο, υπάρχει το δικαίωμα να προβεί η ΝΔ και σε ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου ταυτόχρονα να αναστείλει την προσωρινή εκτέλεση της απόφασης. Κι αυτό δεν θα είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, γιατί η έδρα θα κρίνει αν ελλοχεύει κίνδυνος (που ασφαλώς υπάρχει και μάλιστα είναι τεράστιος) στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης να χαθούν χρήματα σε βάρος της τράπεζας και κατ’ επέκταση σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων, που πολλάκις έχουν πληρώσει και θα συνεχίζουν να πληρώνουν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τα οποία κατ’ ουσίαν παρανόμως δόθηκαν από τις τράπεζες!

Με λίγα λόγια, είναι ξεκάθαρα ορατός ο κίνδυνος: Αν δεν εκτελεστεί η απόφαση σήμερα, η ΝΔ στο μέλλον πιθανότατα θα είναι σε ακόμη πιο δυσχερή θέση ή και ανίκανη να αποπληρώσει τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με τραπεζικούς νομικούς κύκλους, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η απόφαση δεν προβλέπει την προσωρινή εκτέλεση (κάτι που θα χρήζει ακόμη και εισαγγελικής διερεύνησης), τότε η πλευρά της τράπεζας είναι αυτή που οφείλει να πάρει ασφαλιστικά μέτρα (για να μην κατηγορηθεί για απιστία), καθώς έχει το δικαίωμα να ζητήσει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της ΝΔ, ούτως ώστε στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την έφεση να μην κινδυνεύσουν οι εξασφαλίσεις και τα χρήματα που οφείλονται στην Πειραιώς, αλλά και κατ’ επέκταση στους Έλληνες φορολογούμενους που πλήρωσαν και πληρώνουν και θα πληρώνουν για πολλά χρόνια τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων, οι οποίες ήταν αναγκαίες για να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία.

Τι είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις; Οι αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα εξαρτώνται από τα δεδομένα και από την κρίση της έδρας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το δικαστήριο εξασφαλίζει τον προσφεύγοντα, μπλοκάροντας τουλάχιστον το 1/5 του συνολικού ποσού της οφειλής που η απόφαση προβλέπει ότι πρέπει να εξοφληθεί ολοσχερώς όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει.

Με απλά λόγια, είναι πιθανό να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΝΔ, τουλάχιστον μέχρι του 1/5 (μπορεί και παραπάνω) του συνολικού ποσού οφειλής!

Ως εκ τούτου, ανοιχτό παραμένει, και μάλιστα ορθάνοιχτο, το αν θα μπλοκαριστούν ή όχι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κόμματος της ΝΔ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη λειτουργία του, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών….




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates