.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΕΣΥ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Οι δουλειές με τα κόκκινα δάνεια δεν σταματούν ούτε τον Αύγουστο, καθώς τρέχουν οι διαδικασίες για δύο ακόμη χαρτοφυλάκια. Το ένα, λίγο-πολύ γνωστό, είναι το Sunshine της Τράπεζας Πειραιώς, αξίας περίπου 600 εκατ. που αποτελείται από περίπου 5.000 συμβάσεις leasing, κυρίως μικρομεσαίων. Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 10 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μιλούν για πολύ δύσκολη συναλλαγή επειδή αγοράζουν εταιρία και όχι χαρτοφυλάκιο.

Τέσσερις ημέρες πριν από τις δεσμευτικές προσφορές για το Sunshine και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου θα υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με τον επωνυμία Dory, αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει και από την επωνυμία είναι συνέχεια της παλαιότερης συναλλαγής με επίσης ναυτιλιακά δάνεια ΝΕΜΟ και για αυτό το βάφτισαν Dory, που είναι το όνομα που είχε ένα μπλε ψαράκι που εμφανιζόταν στην ταινία της Disney μαζί με το Νemo. Μου λένε, πάντως, ότι για τους δανειολήπτες της θάλασσας ο λογαριασμός δεν θα είναι και τόσο… αλμυρός. Για γλυκό το πάει.

Tα δυο πακέτα όμως της Τράπεζα Πειραιώς είναι σχετικά μικρές συναλλαγές γιατί servicers και funds θα βγάλουν τα παλιομάχαιρα και θα σφαχτούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους για τα 6 δισ. κόκκινα δάνεια της PQH. Για αυτό το πακέτο δανείων η σύγκρουση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και από αυτήν του Frontier της ΕΤΕ και θα συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα παιδιά της αγοράς. Για τα δάνεια της PQH θα βγουν στην αγορά χωρίς τιτλοποίηση και συνεπώς οι προσφορές θα είναι μετρητά και καταβλητέες άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι για ΝPLs αξίας 6 δισ. οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα 500 με 600 εκατ. ευρώ για να μπουν στον χορό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates