.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ Η EUROBANK ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΣΩ POS !!!

 



Eurobank: Σε συζητήσεις με Nexi και Worldline για την πώληση του συστήματος πληρωμών μέσω POS


Σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική Νexi και τη γαλλική Worldline βρίσκεται η Eurobank με στόχο να κλείσει συμφωνία πώλησης του λεγόμενου merchant acquiring business, της υποδομής του συστήματος πληρωμών μέσω τερματικών POS.

Πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες του χώρου και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο το κλείσιμο συμφωνίας μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Eurobank στοχεύει σε στρατηγική συνεργασία έχοντας λάβει ανταγωνιστικές προσφορές και από τους δύο ενδιαφερόμενους με την τελική απόφαση να αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες. Η τελική μορφή του deal δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αλλά η όποια συμφωνία θα είναι κεφαλαιακά ωφέλιμη για την τράπεζα.

Η επιταχυνόμενη στροφή προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, παραμερίζοντας τα μετρητά, έχει θερμάνει τη μάχη για κλίμακα στη λεγόμενη paytech αγορά της Ευρώπης.

Πέρυσι η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου Nexi εξαγόρασε τον σκανδιναβικό όμιλο Nets και την ιταλική ανταγωνίστρια της Sia, αυξάνοντας τα μεγέθη της.


Ο άλλος ελέφαντας του κλάδου, η Worldline, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού, πέρασε τις Άλπεις τον Ιούλιο εξαγοράζοντας το 80% του merchant business της BNL, θυγατρικής της BNP Paribas στην Ιταλία για 220 εκατ. ευρώ.

Ήταν επιχειρηματική κίνηση-στοίχημα ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει την τάση και θα αγκαλιάσει και αυτή τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Νέα deal αναμένονται στον χώρο καθώς οι περιφερειακές τράπεζες συνεχίζουν να πωλούν τις υποδομές πληρωμών σε μεγαλύτερους παίκτες.

Η πανδημία αποδείχτηκε ευεργετική για τη Worldline. Τα απαγορευτικά μπορεί να έπληξαν την καταναλωτική ζήτηση αλλά αύξησαν το ποσοστό των συναλλαγών που γίνονται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά.

Τον Αύγουστο η Νexi έκλεισε συμφωνία με την Alpha Bank για το σύστημα των τερματικών POS προχωρώντας σε σύμπραξη. Η Alpha Bank αποφάσισε την απόσχιση του τομέα αποδοχής καρτών δημιουργώντας μια νέα εταιρεία στην οποία η Nexi θα συμμετέχει με 51%, πληρώνοντας στην Alpha 157 εκατ. ευρώ. Άλλα 150 εκατ. ευρώ θα καταγραφούν στα βιβλία της τράπεζας από την αποτίμηση του εναπομείναντος 49% που θα διακρατήσει.

Στην Ελλάδα την πρώτη κίνηση έκανε η Τράπεζα Πειραιώς τον Mάρτιο όταν συμφώνησε την πώληση του δικού της merchant acquiring στην Euronet Worlwide για 300 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates