.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ DIESELGATE ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ VOLKSWAGEN !!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 127 ΔΙΣ/ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΟΧΑΪΟ !!!

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ DIESELGATE ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ
Και όχι μόνο αυτό...αλλά την ξεπλένουμε και από πάνω !!! Διαβάστε και θυμηθείτε αναλυτικά εδώ:




Volkswagen: Οι αποζημιώσεις μπορεί να φτάσουν τα 127 δισ. τον χρόνο

Η Volkswagen AG ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αναιρέσει μία απόφαση δικαστηρίου στο Οχάιο. Αυτή η απόφαση άνοιξε το δρόμο στην αναφερόμενη πολιτεία για να προχωρήσει με μία αγωγή που είναι σχετική με το σκάνδαλο εκπομπής βλαβερών αερίων από τους πετρελαιοκινητήρες της VW, αλλά και τη χειραγώγηση συστημάτων, σχετικών με τον έλεγχο των ρύπων.

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων είχε προηγουμένως ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει μία δικαστική απόφαση, η οποία έλεγε ότι δύο κομητείες μπορούν να διεκδικήσουν την καταβολή αποζημιώσεων, ενδεχομένως δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκινητήρες. Αυτό το αίτημα παραμένει να εξεταστεί.

Η VW είχε δηλώσει σε δικαστικά έγγραφα ότι οι ισχυρισμοί του Οχάιο «μπορούν να της κοστίσουν 350 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα ή περισσότερα από 127 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, για χρονική περίοδο πολλών ετών».

Το σκάνδαλο Volkswagen

Το κουβάρι του μεγάλου σκανδάλου με τα πειραγμένα «μηχανάκια» που έδειχναν μειωμένη εκπομπή ρύπων στα 4κύλινδρα μοντέλα με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα της Volkswagen Jetta, Beetle, Golf και Audi A3 του 2009-2014, καθώς και Passat του 2014-’15, άρχισε να ξετυλίγεται το 2015.

Στα μέσα εκείνης της χρονιάς, η Volkswagen ανακοίνωνε υπερήφανα ότι είχε πετύχει τον στόχο της να ξεπεράσει την Toyota ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Λίγους μήνες αργότερα, ο Τζακ Γιούινγκ των New York Times έγραφε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος αποκάλυπτε ότι η VW είχε εγκαταστήσει σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα λογισμικό το οποίο ξεγελούσε τους μηχανισμούς ελέγχου καυσαερίων. Ως τις αρχές του 2018, η VW είχε συμφωνήσει με τις αμερικανικές αρχές και τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της σε έναν συμβιβασμό ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επιπρόσθετες αγωγές να έχουν γίνει κι άλλες να περιμένουν ακόμη την εκδίκασή τους.

Από το 2015, η μετοχή της εταιρείας έχει περάσει από πολλά σκαμπανεβάσματα, όπως και τα «golden boys» της αυτοκινητοβιομηχανίας, που λόγω του σκανδάλου το ένα μετά το άλλο έσπευδαν να υποβάλουν παραιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates