.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!

 



Τι κι αν αποχωρούν οι δυτικές εταιρείες από τη Ρωσία; Υπάρχουν οι Τούρκοι


Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία έχουν κινητοποιήσει τους Ρώσους λιανοπωλητές που προσπαθούν να καλύψουν ένα μέρος από τις αυξανόμενες απώλειες.

Οι πρώτες επαφές ξεκίνησαν αφότου το Ρωσικό Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων (RCSC), ένας οργανισμός που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων και διαχειριστές αλυσίδων λιανικής, ανακοίνωσε ότι θα καλύψουν το κενό που δημιουργεί η αποχώρηση από τη Ρωσία των εταιρειών της Δύσης με εταιρείες από χώρες όπως Κίνα, Τουρκία, Ινδία και Ιράν.

"Ομάδες επενδυτών τηλεφωνούν και ζητούν να συναντηθούν μαζί μας σχετικά με τα κενά καταστήματα μετά την απόσυρση των δυτικών brand από τη Ρωσία", δήλωσε ο Σινάν Οντζέλ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωμένων Εμπορικών Σημάτων (BMD), στην εφημερίδα Hürriyet. "Σχεδιάζουμε επίσης να πάμε στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες και να διαλευκάνουμε τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία", προσέθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BMD, 32 τουρκικές εταιρείες επιχειρούν επί του παρόντος στη Ρωσία και οι μάρκες έχουν συνολικά 655 καταστήματα και 2.500 σημεία πώλησης. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος μέχρι στιγμής στη Ρωσία είναι πολύ σημαντική, σημείωσε ο Οντζέλ: "Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εμάς να είμαστε στη Ρωσία αυτή τη στιγμή. Είναι μια αγορά που γνωρίζουμε", είπε.

"Υπάρχει ακόμη μια σοβαρής κλίμακας δαπάνη σε εξέλιξη στη χώρα. Πολλές δυτικές εταιρείες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, αλλά τα καταστήματα είναι στην πραγματικότητα γεμάτα. Δεν γνωρίζουμε υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχτούν τουρκικές μάρκες αντί για αυτά τα καταστήματα. Προηγουμένως, τουρκικές μάρκες είχαν εγκαταλείψει τη Ρωσία λόγω υψηλού κόστους. Πιστεύω ότι οι νέες συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές από τις προηγούμενες συνθήκες", πρόσθεσε.

Στο παιχνίδι και οι Ινδοί

Ορισμένες ινδικές εταιρείες βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες για το άνοιγμα καταστημάτων στη Ρωσία. Η εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων σπιτιού Maspar και η Killer Jeans είναι μεταξύ των λιανοπωλητών που εξερευνούν ευκαιρίες franchise στη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις ινδικές μάρκες έχουν υπογράψει αρχικές συμφωνίες με ρωσικές εταιρείες και άλλες έξι αναμένεται να έρθουν αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Σουσίλ Ντουργκαβάλ, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων λιανικής Beyond Squarefeet Advisory που διευκολύνει τις συνομιλίες συνεργασίας με ρωσικές εταιρείες.

Δεκάδες μεγάλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των MasterCard, Visa, Sephora, Louis Vuitton, Nivea, McDonald's, IKEA, Volkswagen, Google και Amazon, έχουν προσωρινά αναστείλει τις δραστηριότητές τους ή έχουν αποχωρήσει από τη χώρα από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες να εισβάλουν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με έρευνα του Yale School of Management, τουλάχιστον 253 μάρκες που δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία μέχρι την έναρξη του πολέμου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν εντελώς τη χώρα. Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι 323 brands ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, ενώ ο αριθμός των εταιρειών στη χώρα που ανακοίνωσαν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις είναι 96, αν και 162 brands, από την άλλη πλευρά, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους αδιάκοπα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates