.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ !!!

 



Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι στα νότια προάστια της Αττικής είχαν συμβεί μια σειρά από κλοπές σε εξαρτήματα οχημάτων, όπως όργανα, καταλύτες, καθίσματα, ρόδες και ιδιαίτερα σε τιμόνια.

Η κλοπή εξαρτημάτων οχημάτων αποζημιώνεται από τα ασφαλιστήρια, με την προϋπόθεση να περιλαμβάνουν την παροχή Μερική Κλοπή.

Η ασφάλιση Μερικής Κλοπής είναι προαιρετική και δίδεται σε συνδυασμό με τη ασφάλιση Ολικής Κλοπής. Αποζημιώνει την αξία των κλαπέντων τεμαχίων ή εξαρτημάτων που είναι στέρεα προσδεμένα στο σώμα του οχήματος και απαραίτητα για την κίνηση και την λειτουργία του όπως για παράδειγμα η μηχανή, οι ρόδες, οι πόρτες, τα καθίσματα, το τιμόνι και άλλα.

Η ασφάλιση αποζημιώνει και τις υλικές ζημιές που προκαλούνται στο αμάξωμα κατά τη διάρκεια αφαίρεσης ή απόπειρας αφαίρεσης των εξαρτημάτων αυτών, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επιπλέον μέσα σε αρκετά ασφαλιστήρια οχημάτων αναγράφεται ότι η Μερική Κλοπή αποζημιώνει και άλλα εξαρτήματα που δεν αφορούν τη λειτουργία του οχήματος, όπως για παράδειγμα συστήματα ήχου, εικόνας και πλοήγησης μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού και με προϋποθέσεις, ανάλογα την μάρκα, την κατάσταση του οχήματος, το συμβόλαιο, τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Εάν το όχημα φέρει ιδιαίτερα εξαρτήματα/αξεσουάρ αξίας, ο ασφαλισμένος οφείλει να το δηλώσει είτε από την αρχική αίτηση ασφάλισης, είτε όταν αυτά τοποθετηθούν στο όχημα.

Σε περίπτωση κλοπής του τιμονιού ή άλλων εξαρτημάτων, ο ασφαλισμένος πρέπει να το δηλώσει αμέσως στην Αστυνομία και να προσκομίσει στον διαμεσολαβητή του, εκτός των άλλων εγγράφω, ένα αντίγραφο της μήνυσης που θα υποβάλει και του δελτίου συμβάντος της Αστυνομίας. Πριν από οποιαδήποτε επισκευή-αποκατάσταση-αντικατάσταση της ζημιάς και των κλαπέντων εξαρτημάτων στο όχημα είναι απαραίτητη η δήλωση ζημιάς προς την εταιρεία και ο έλεγχος από πραγματογνώμονα.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το διαμεσολαβητή και την εταιρεία σας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates