.

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

 


Το ενδεχόμενο να βρεθεί με ανέλπιστα χρήματα είχε «θολώσει» το μυαλό μιας γυναίκας που δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό του σπιτιού της σε περιοχή της Σκύδρας από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και θα της εξασφάλιζε βοήθημα λόγω του εμβολιασμού της κατά του κορωνοϊού.

Με το πρόσχημα ότι θα κατέθετε το ποσό που δήθεν δικαιούται στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, ο απατεώνας την έπεισε να του δώσει τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς της κι έτσι μετέφερε από αυτόν το ποσό των 1.780 ευρώ. Η απάτη, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Πέλλας και διαπιστώθηκε ότι δράστες ήταν δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 30 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας.

Πλήρωσε για ηλεκτρικές συσκευές που δεν πήρε ποτέ

Μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης είχε επικοινωνήσει ένας άγνωστος με έναν κάτοικο των Ιωαννίνων, τον περασμένο Ιανουάριο και του είχε προτείνει να του πουλήσει ηλεκτρικές συσκευές σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή. Το θύμα δέχθηκε και κατέθεσε 950 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ως προκαταβολή για την αγορά τους, αλλά δεν... είδε ποτέ αυτά που αγόρασε!

Μετά την καταγγελία του, η Ασφάλεια διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός ανήκε σε μια Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται τα στοιχεία του συνεργού της που παρίστανε τον πωλητή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates