.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΜΑ ΕΔΩΣΕ ΑΝΟΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!

 



Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκτιμά ότι αν και ο ιός γίνεται ακόμη πιο μεταδοτικός είναι λιγότερο επικίνδυνος και θανατηφόρος. Ενδείξεις ότι ο covid-19 γίνεται ενδημική νόσος εκπέμπουν οι μεταλλάξεις «Ο» και «Ο2».

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο δρ Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ανέφερε ότι υπάρχει μια αύξηση των μολύνσεων που συνοδεύεται με μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Συνέχισε λέγοντας ότι το τελευταία διάστημα στα νοσοκομεία της Ελλάδα οι νοσηλευόμενοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι με συνυπάρχοντα σοβαρά προβλήματα. «Δηλαδή είναι οι ασθενείς που έχουν το κύριο πρόβλημα τους και βρίσκονται θετικοί, δεν νοσηλεύονται από κοροναϊό αλλά με κοροναϊό».

Εξήγησε ότι αυτό που παρατηρείται γενικά είναι πολλές μολύνσεις, μικρή αύξηση στις εισαγωγές και σχεδόν καμία αύξηση στους διασωληνωμένους ασθενείς ενώ συνεχίζεται και η πτώση στους θανάτους.

Μετέπειτα ανέφερε ότι η Όμικρον άλλαξε την πανδημία «έκανε μεγάλη στροφή στην πανδημία, άλλαξε πολλά χαρακτηριστικά στο γενετικό του υλικό ο ιός έγινε πολύ μεταδοτικός και λιγότερο θανατηφόρος».

«Αυτή η αυξημένη μεταδοτικότητα μπορεί να είναι ακόμη μια στροφή στο τέλος της πανδημίας. Αυτό το κύμα έδωσε ανοσία σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Εκφράζοντας την άποψη του για τα εμβόλια είπε ότι του χρόνου ίσως να κάνουμε μια δόση η οποία θα απευθύνεται στους ανθρώπους που είναι πάνω από 60 χρονών και είναι ευάλωτοι.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στις μάσκες.

«Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι και ο εμβολιασμένος μεταδίδει σε αυτή την περίπτωση δεν βοηθάει σε κάτι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι μάσκες θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα έπρεπε να καταργηθεί».


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates