.

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ;;; ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ;;;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:

Τι μεταδίδει το dikografies.blogspot.com


Το δρόμο της εξόδου έδειξε ο Άρειος Πάγος στην εισαγγελέα Κέρκυρας, που κατηγορείται, γιά την απόκρυψη 3.100 δικογραφιών, εκ των οποίων χάθηκαν οριστικά οι 153!

Στην επιχείρηση αυτοκάθαρσης της Δικαιοσύνης, που ξεκίνησαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, εκτός από την εισαγγελέα Κέρκυρας, που τιμωρήθηκε με οριστική απόλυση, ένας ακόμη δικαστής βρέθηκε εκτός Σώματος, ανεβάζοντας σε 15 τον αριθμό των δικαστικών λειτουργών, που από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, εκπαραθυρώθηκαν, για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, ενώ προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, για μεγάλης διάρκεια και αυθαίρετες απουσίες από την υπηρεσία της!

Από όλους τους δικαστικούς λειτουργούς, που κρίθηκαν πειθαρχικά και βρέθηκαν εκτός Σώματος, η πιό κραυγαλέα περίπτωση ήταν η εισαγγελέας Κέρκυρας, που κατηγορείται για εξαφάνιση δικογραφιών, καθώς κρίθηκε ως το βαρύτερο περιστατικό υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Μάλιστα, όπως είπε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Οργανο της Δικαιοσύνης, ο δικαστής που είχε οριστεί εισηγητής, γιά την περίπτωση της, η εισαγγελέας Κέρκυρας "εχει έλλειψη δικαστικής συνείδησης".

Η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, ενώ δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στον Αρειο Πάγο, όταν κλήθηκε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, για να επιστρέψει τις εκκρεμείς δικογραφίες, ώστε να χρεωθούν σε συνάδελφό της, αφού τις είχε καιθυστερήσει και υπήρχε κίνδυνος παραγραφής , αρνήθηκε ότι τις είχε.

Μετά από έρευνα, από τις 3.010 χαμένες δικογραφίες, βρέθηκαν περίπου 1.800 κρυμμένες στο σπίτι της, άλλες 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, ενώ ακόμη 626 ανακαλύφτηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, ακόμη 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες και αναζητούνται κι άλλες 153 δικογραφίες, που ποτέ δεν βρέθηκαν.

Εκτός από την αποπομπή της από το Δικαστικό Σώμα, εκκρεμεί εναντίον της ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.
Η εισαγγελέας Κέρκυρας απέφυγε να εμφανιστεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και μέσω δικηγόρου, που εμφανίστηκε ως «αγγελιοφόρος» ζήτησε και πάλι αναβολή, όπως είχε ξανακάνει και την προηγούμενη φορά, που επρόκειτο να συζητηθεί η απόλυση της.

Αυτή τη φορά επικαλέστηκε ότι:

1) Έχει υπέρταση, για την οποία προσκόμισε βεβαίωση από γιατρό, που συνιστούσε τη μη μετακίνησή της επί πέντε ημέρες, μέσα στις οποίες ήταν και η ημέρα σύγκλησης της Πειθαρχικής Ολομέλειας

2) ο συνήγορος της έχει άλλες δίκες εκτός Αθηνών και δεν μπορεί να παραστεί.

Το αίτημα της, με πρόταση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα απορρίφθηκε και η Ολομέλεια προχώρησε στην σχετική διαδικασία.

Ο εισηγητής -αρεοπαγίτης επισήμανε ότι η ελεγχόμενη εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης και πρότεινε την οριστική παύσης της από το εισαγγελικό σώμα.

Ο Εισαγγελέας ΑΠ κ. Πλιώτας τόνισε ότι, η συμπεριφορά της έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση, που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας, για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων. Τελικά, η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.
Εκτός σώματος τέθηκε και Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βρεθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας, με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω υπερεσιακής ανεπάρκειας, αλλά επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Οργανο της Δικαιοσύνης, της έδωσε τότε μια ευκαιρία, να μηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς βελτιωνόταν η κατάσταση του παιδιού της, όπως η ίδια ισχυρίσθηκε και δεσμεύθηκε ότι, θα ολοκληρώσει τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Όμως, τον περασμένο Μάρτιο παρά τις δεσμεύσεις της είχε ακόμα στα χέρια της 282 εκκρεμείς υποθέσεις (ειδικά εργατικών διαφορών), από τις οποίες οι 49 είχαν μείνει πολύ πίσω.

Παράλληλα, οι εναντίον της καταγγελίες από δικηγόρους και πολίτες, για υπέρμετρες καθυστερήσεις σε αποφάσεις που χειριζόταν, δεν σταμάτησαν.

Πρόσφατα εστάλη επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για υπόθεση, που εκκρεμούσε επί δύο χρόνια και αφορούσε επικοινωνία του διαζευγμένου πατέρα με το παιδί του, ενώ γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ με επιστολή της ζήτησε την αφαίρεση δικογραφίας επί εκκρεμούς εργατικής διαφοράς, προκειμένου να χρεωθεί σε άλλον δικαστή.

Η εισηγήτρια πρότεινε να απολυθεί οριστικά η Πρόεδρος Πρωτοδικών λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της, καθώς η κατάσταση της κρίθηκε μη αναστρέψιμη, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η δικαστής επανέλαβε τους λόγους υγείας του παιδιού της, γιά τις καθυστερήσεις, ωστόσο δεν έπεισε.

Μάλιστα ο Εισαγγελέας ΑΠ Βασίλης Πλιώτας τόνισε ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, της δόθηκε μια ευκαιρία, την οποία δεν εκμεταλλεύθηκε, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν επανειλημμένες διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις, χωρίς να διαφαίνεται βελτίωση.

Και πρότεινε να φύγει από τη Δικαιοσύνη και να πάει στο Δημόσιο, όπως και έγινε.

Προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής παύσης για μεγάλης διάρκεια και αυθαίρετες απουσίες από την υπηρεσία της, όταν υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου, ενώ εδώ και 3 χρόνια υπηρετεί στην Αθήνα.

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, έγινε λόγος για αιφνιδιαστικές και μεγάλης διάρκειας απουσίες από τα καθήκοντά της, για τις οποίες επικαλέστηκε ασθένεια του παιδιού της.

Μάλιστα, όταν η σημερινή πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ως επιθεωρήτρια τότε, είχε πάει στο νησί, που υπηρετούσε η πειθαρχικά ελεγχόμενη εισαγγελέας, για να την επιθεωρήσει, εκείνη αρνήθηκε να εμφανιστεί την προκαθορισμένη ημέρα και πρότεινε άλλη ημερομηνία, την οποία αποδέχθηκε η Ανώτατη Δικαστής, αλλά ούτε και τότε εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να μην γίνει η επιθεώρηση.

Η εισηγήτρια- αρεοπαγίτης επισήμανε, για την ελεγχόμενη εισαγγελέα ότι, δεν υπήρξε συνεπής και δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το λειτούργημά της, ενώ η προϊσταμένη της την χαρακτήρισε «παράξενη».

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε την κακή ψυχολογική της κατάσταση, λόγω της υγείας του παιδιού της.

Ο Εισαγγελέας ΑΠ χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά της εισαγγελέα, σημειώνοντας ότι, έχει πέσει σε βαρύτατα αδικήματα, επιβαρύνοντας παράλληλα τους συναδέλφους της.

Η Πειθαρχική Ολομέλεια, κατά πλειοψηφία, της επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates