.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ !!!

 



Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα υποστεί πλήγμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ενώ επισήμανε ότι ο πόλεμος έχει ήδη εκτοξεύσει τις τιμές των τροφίμων, της ενέργειας και ορισμένων μετάλλων, τροφοδοτώντας τις τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις.

«Είναι πιθανό να αποτελέσει πλήγμα στην παγκόσμια ανάπτυξη», είπε η Γέλεν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Atlantic Council, δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον. Συμπλήρωσε ότι «ανησυχεί περισσότερο για τις προοπτικές ύφεσης» στην Ευρώπη, η οποία ήταν περισσότερο ευάλωτη σε διαταραχές στον ενεργειακό ανεφοδιασμό από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν «μια πολύ ισχυρή οικονομία και μια πολύ ισχυρή αγορά εργασίας» είπε η Γέλεν, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με «ισχυρές πιέσεις στους μισθούς», τον πληθωρισμό και το ενδεχόμενο περαιτέρω πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας των λοκντάουν για την Covid-19 στην Κίνα.

Για το ενδεχόμενο να χάσει το αμερικανικό δολάριο κάποια στιγμή στο μέλλον την κυρίαρχη θέση του στην παγκόσμια οικονομία, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν εκτίμησε ότι θα περάσει «πολύς καιρός αν γίνει ποτέ» κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates