.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html



Ανάποδα γύρισε η κλεψύδρα για τη σύσταση του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων του νέου πτωχευτικού νόμου (ν. 4738/2020), καθώς με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ιδιώτη επενδυτή που θα τον αναλάβει, αρχίζει να μετράει το δεκαπεντάμηνο μέσα στο οποίο ο Φορέας θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Κατόπιν αυτού, μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, της διακήρυξης για διενέργεια δημόσιου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, το deadline για τη λειτουργία του Φορέα τοποθετείται τον Σεπτέμβριο του 2023. Στόχος είναι αυτός να συσταθεί με ιδιωτικά κεφάλαια. Το κατά πόσον αυτό θα είναι εφικτό, θα φανεί στις 19 Ιουλίου, όταν στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα υποβληθούν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές.

Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία σε επενδύσεις στον τομέα ακίνητης περιουσίας. Ως επενδύσεις στον τομέα ακίνητης περιουσίας θεωρούνται εναλλακτικά:

i. οποιαδήποτε άμεση επένδυση σε οποιουδήποτε τύπου ακίνητο, είτε ιδιοχρησιμοποιούμενο είτε επενδυτικό,

ii. χρηματοδοτήσεις προς τρίτους με εξασφάλιση οποιουδήποτε τύπου σε ένα ή περισσότερα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων και χρηματοδοτικών μισθώσεων,

iii. επενδύσεις σε δανειακά χαρτοφυλάκια με εγγύηση οποιουδήποτε τύπου σε ένα ή περισσότερα ακίνητα, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία 10 έτη πριν από την ημερομηνία υποβολής και ανέρχονται αθροιστικά σε τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει επίσης ότι την εμπειρία στη διαχείριση ακινήτων και αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο υποψήφιος επενδυτής αποτελεί φυσικό πρόσωπο, θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει άμεση προσωπική κυριότητα και κατοχή διαθέσιμων, ρευστοποιήσιμων και ελευθέρων βαρών χρηματοοικονομικών μέσων, με συνολική αγοραία αξία τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

Εάν ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι νομικό πρόσωπο, θα πρέπει ο μέσος όρος των ιδίων κεφαλαίων, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις των τριών τελευταίων χρήσεων, να υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Εάν πρόκειται για υποψήφιο, ο οποίος είναι εταιρία επιχειρηματικών συμμετοχών ή επενδυτικό κεφάλαιο (fund), θα πρέπει αποδεδειγμένα τα διαθέσιμα, δεσμευμένα και μη επενδεδυμένα κεφάλαιά του να υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ ή τα ενεργά επενδεδυμένα κεφάλαια να υπερβαίνουν τα 5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κεφαλαίων που μέσω της Σύμβασης Παραχώρησης θα δεσμευτεί να δαπανήσει ο Φορέας σε αγορές πρώτων κατοικιών ευάλωτων οφειλετών θα φτάσει μέχρι τα 2 δισ. ευρώ (το ακριβές ποσό θα οριστικοποιηθεί στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών).

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates