.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΦΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 



Έρχονται νέα φέσια στην αγορά


Από το mononews.gr


Μπορεί οι Έλληνες τραπεζίτες να παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία των κόκκινων δανείων, και την εξέλιξη των πρόδρομων δεικτών, ωστόσο τα μηνύματα που έρχονται όχι μόνο από τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά από ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά.

Το αντίθετο μάλιστα, μεγάλη έρευνα της Ιntrum έδειξε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην ευρωζώνη φοβούνται ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα δυσκολευτούν αρκετά για να εισπράξουν τα χρωστούμενα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν με δέος τον υψηλό πληθωρισμό και το πώς θα ανταπεξέλθουν σε συνθήκες οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για πολλές από αυτές.

Η ρευστότητα, οι ταμειακές ροές και η διαχείριση πιστωτικού κινδύνου αποτελούν τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μια σταθερή οικονομική θέση. 8 στις 10 ευρωπαϊκές εταιρείες δηλώνουν ότι η ενίσχυση της ρευστότητας και των ταμειακών ροών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Ένα παρόμοιο μερίδιο αναφέρει τη βελτίωση της διαχείρισης του χρέους καθώς και τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου ως κορυφαίες προτεραιότητες.

Οι μισές από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι είναι πιο αδύναμες τώρα από ό,τι πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, 6 στους 10 λένε ότι η πανδημία τους έχει παρακινήσει να γίνουν καλύτεροι στη διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με καθυστερήσεις πληρωμών.

Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ήθελαν να βελτιώσουν τη διαχείριση των καθυστερήσεων πληρωμών, αλλά το βρίσκουν δύσκολο λόγω έλλειψης δεξιοτήτων και πόρων στο εσωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates