.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

NOVARTIS: ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΡΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ !!!



Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και σε χρόνο ρεκόρ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα του συζύγου της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατά της διαδόχου της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, για την υπόθεση της Novartis.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του (1896/2018) έκανε δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθέα, και αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος, που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σταθέα υποστηρίζει προς το Συμβούλιο Εφετών ότι, δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη, καθώς στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλει η κ. Ράικου και ο σύζυγός της διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών.

Η διαβίβαση των αντιγράφων έγινε προκειμένου να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της κ. Ράικου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates