.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ: ΠΟΤΕ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ !!!

 


Τους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά οι ασφαλισμένοι εάν δεν θέλουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, πληρώνοντας οι ίδιοι το κόστος μιας – δαπανηρής στις περισσότερες των περιπτώσεων – νοσηλείας.

Όπως προκύπτει από τους ορισμούς που είθισται να αποσαφηνίζονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, νοσηλεία είναι η ιατρικώς αναγκαία εισαγωγή του ασφαλισμένου εντός νοσοκομείου, για να υποβληθεί σε επέμβαση ή θεραπεία, η οποία δεν μπορεί να γίνει εκτός αυτού α) ως εσωτερικός ασθενής, με παραμονή, δηλαδή, στο νοσοκομείο για τουλάχιστον ένα βράδυ ή β) ως ασθενής χωρίς διανυκτέρευση, για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης. «Ειδικά στις περιπτώσεις νοσηλείας σε συμβεβλημένο νοσοκομείο, νοσηλεία θεωρείται και η ιατρικώς αναγκαία εισαγωγή του ασφαλισμένου χωρίς διανυκτέρευση, για την οποία, όμως, ήταν απαραίτητη η χρέωση δωματίου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, δεν θεωρείται νοσηλεία και συνεπώς δεν καλύπτεται η παραμονή του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο:

  • Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που κρίνεται ιατρικά αναγκαίο.
  • Για να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις ή διαγνωστικές ιατρικές πράξεις, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτός νοσοκομείου ή στα εξωτερικά ιατρεία αυτού, χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.
  • Όταν δεν περιλαμβάνει φαρμακευτική ή άλλη αγωγή ιατρικά αποδεκτή για το περιστατικό που αποτέλεσε την αιτία εισαγωγής και αναγκαστικής παραμονής στο νοσοκομείο.
  • Για ομοιοπαθητική θεραπεία, δίαιτα, βελονισμό ή οποιαδήποτε εναλλακτική ή πειραματική ιατρική μέθοδο, εκτός εάν ενταχθεί στα διεθνώς τεκμηριωμένα ιατρικά πρωτόκολλα.
  • Με αποκλειστικό στόχο τη διεξαγωγή φυσικοθεραπειών για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και για πραγματοποίηση προγραμματισμένης χρόνιας αιμοκάθαρσης, παρά μόνον εάν αυτή καταστεί ιατρικώς επιβεβλημένη, στο πλαίσιο αναγκαίας νοσηλείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νοσηλεία καλύπτεται με ανώτατο όριο τις 365 ημέρες συνεχούς παραμονής εντός νοσοκομείου (εσωτερικός ασθενής), ανεξάρτητα εάν η νοσηλεία πραγματοποιείται σε μία ή μεταξύ δύο ασφαλιστικών περιόδων.

Σε περίπτωση, πάντως, αιφνίδιας εισαγωγής λόγω ασθένειας ή ατυχήματος ο ασφαλισμένος:
  • Σε συμβεβλημένο νοσηλευτήριο: Ενημερώνει απαραίτητα ο ίδιος ή οικείο του πρόσωπο το νοσηλευτήριο ότι είναι ασφαλισμένος της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρίας.
  • Σε μη συμβεβλημένο νοσηλευτήριο: Ενημερώνει απαραίτητα ο ίδιος ή οικείο του πρόσωπο τον ασφαλιστικό σύμβουλο ή απευθείας την εταιρία, εντός 48 ωρών από την εισαγωγή. Εάν δεν προβεί σε ενημέρωση, τότε εφόσον καλύπτεται αποζημιώνεται με το 85% των αναγνωρισμένων εξόδων, επιπλέον του εκπιπτόμενου ποσού και σύμφωνα πάντα με τους όρους του ασφαλιστηρίου.
Όσον αφορά στη νοσηλεία στο εξωτερικό, ο ασφαλισμένος οφείλει πέντε εργάσιμες ημέρες πριν την εισαγωγή του σε οποιοδήποτε νοσηλευτήριο εκτός Ελλάδας να ενημερώσει απαραίτητα την εταιρία ή τον ασφαλιστικό του σύμβουλο, προκειμένου να λάβει την επιβεβαίωση κάλυψης. Σε περίπτωση που δεν προηγηθεί επικοινωνία για να λάβει την επίμαχη επιβεβαίωση, τότε η νοσηλεία του δεν καλύπτεται και, άρα, πρέπει να επωμιστεί ο ίδιος το κόστος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates