.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Η DOVALUE ΜΕ 211.000.000€ ΠΗΡΕ ΤΗΝ FPS ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Το deal έκλεισε με ακόμη πιο "σκοτωμένη" τιμή, έναντι της αρχικής(προ κορωνοϊου) δεσμευτικής συμφωνίας....

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 80% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις FPS από τη Eurobank ανακοίνωσε η doValue, με προσαρμογές στους όρους της συμφωνίας. Η αποτίμηση της FPS παραμένει, όμως, σύμφωνη με τη δεσμευτική συμφωνία της 19ης Δεκεμβρίου 2019, η οποία προέβλεπε ορισμένες προσαρμογές που σχετίζονται με την καθαρή ταμειακή θέση της εταιρείας, τα ανατεθειμένα προς διαχείριση περιουσιακά στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2019 και το δεδουλευμένο οικονομικό αποτέλεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η doValue κατέβαλε για το 80% τίμημα περίπου 211 εκατ. ευρώ, έναντι 248 εκατ. ευρώ, που προέβλεπε η προ πενταμήνου δεσμευτική συμφωνία. Με την ολοκλήρωση του ντιλ, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας υποχωρεί στο 15,6% με 60% κάλυψη,αλλάζοντας το τοπίο στα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας.

Ταυτόχρονα επεκτείνεται για τέσσερα χρόνια η συμφωνία διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) της Eurobank, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η αρχική συμφωνία, μεταξύ Eurobank - doValue, προέβλεπε τη 10ετή ανάθεση στην FPS της διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) και των δανείων σε πρώιμη καθυστέρηση (σ.σ. μικρότερη των 90 ημερών) της Eurobank. Επίσης, η FPS αναλαμβάνει τη διαχείριση ανακτηθέντων ακινήτων που προέρχονται από το παραπάνω χαρτοφυλάκιο.

Με την οριστική συμφωνία, η FPS αναλαμβάνει τη διαχείριση για 12 χρόνια, ενώ διαθέτει δικαίωμα διετούς παράτασης.

Να σημειωθεί ότι η Eurobank θα εισπράξει άλλα 40 εκατ. ευρώ, εφόσον επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι EBITDA εντός 10ετίας (earn-out scheme).

Από την πλευρά της, η doValue, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι το αντίτιμο που θα δοθεί αντιστοιχεί σε περίπου 211 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας σε συμβατικές προσαρμογές από την αρχική εκτίμηση για 248 εκατ. ευρώ σε όρους enterprise value (για το 80% των μετοχών), για να αντανακλά μεταξύ άλλων την οικονομική θέση της FPS, το πραγματικό μέγεθος του χαρτοφυλακίου που μεταβιβάζεται και τα pro forma καθαρά οικονομικά οφέλη που προέκυψαν μεταξύ του Ιανουαρίου του 2020 και του κλεισίματος της συναλλαγής, σε ευθυγράμμιση με τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι βασικοί όροι της συμφωνίας ευθυγραμμίζονται με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 με βελτιωμένους όρους εξυπηρέτησης του χαρτοφυλακίου δανείων της Eurobank προς την doValue, με στόχο να ελαφρύνουν δυνητικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Η συμφωνία αποκλειστικότητας για τα μελλοντικά NPEs της Eurobank επεκτείνεται κατά τέσσερα χρόνια από τα 10 στα 14. H δομή σε ό,τι αφορά τις προμήθειες προσαρμόστηκε το 2020 και το 2021 για τα NPEs τα δάνεια σε πρώιμη καθυστέρηση και αυτό στηρίζει τα κεφάλαια κίνησης.

Να σημειωθεί ότι το εταιρικό όνομα της FPS θα αλλάξει σε doValue Greece Loans και Credits Claim Management Société Anonyme με τον διακριτικό τίτλο «doValue Greece».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates