.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Διαβάστε το κάτωθι άρθρο από το euro2day.gr και θα καταλάβετε:

Η Πειραιώς, οι τιτλοποιήσεις και το backup της Intrum

Ξάφνιασε αρκετούς η χθεσινή ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου ότι οι δύο τιτλοποιήσεις της τράπεζας (Phoenix 2 δισ. και Vega 5 δισ. ευρώ) θα «τρέξουν» εντός των επόμενων μηνών, με στόχο να κλείσουν μέσα στο εύρος της ζημιάς που είχε υπολογίσει η Πειραιώς πριν την πανδημία.

Ο στόχος δείχνει «φιλόδοξος» αλλά η Πειραιώς διαθέτει το εξής πλεονέκτημα: τη στρατηγική συνεργασία με τον σουηδικό όμιλο Intrum.

Η Intrum, η οποία ελέγχει το 80% της Intrum Hellas, που διαχειρίζεται όλα τα NPEs και τα ανακτηθέντα ακίνητα της Πειραιώς, ακούμε ότι θα διεκδικήσει τις δύο τιτλοποιήσεις.

Όπως έδειξε η περίπτωση του Cairo, οι επενδυτές που αγοράζουν τις τιτλοποιήσεις, ποντάρουν να βγάλουν τα λεφτά τους και μια ικανοποιητική απόδοση από τη σύμβαση διαχείρισης και όχι από τους τίτλους ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes). Εξού και τα τιμήματα που προσφέρονται για τους mezzanine notes είναι σχεδόν συμβολικά (14 εκατ. ευρώ για το 20% των mezzanine του Cairo).

Υπό το παραπάνω πρίσμα, η Intrum εκτιμάται ότι θα δαπανήσει λίγα κεφάλαια για να αγοράσει τις τιτλοποιήσεις και να κρατήσει τη διαχείριση των προς τιτλοποίηση δανείων μεικτής λογιστικής αξίας 7 δισ. ευρώ, με καλύτερους, πιθανώς, όρους στις προμήθειες (σταθερές και υπεραπόδοσης) από αυτούς με τους οποίους τα διαχειρίζεται σήμερα.

Υ.Γ. Υπενθυμίζεται ότι η Intrum έδρασε ως backup για την Πειραιώς, όπως αποκάλυψε ο Χαμαιλέων, στην περίπτωση του χαρτοφυλακίου Iris, μετά την αδυναμία της APS να βρει χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει το deal.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates