.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!



Από χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 12 μ.μ. ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis. Σημειώνεται πως οι 13 συνεργαζόμενες τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Attica Bank, Optima Bank, Procredit Bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας, Χανίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”,το ύψος του δανείου για κεφάλαια κίνησης που θα μπορούν να χορηγήσουν οι οργανισμοί με εγγύηση της ΕΑΤ θα αντιστοιχεί:

-Είτε στο διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους

-Είτε στο 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά το έτος 2019

-Είτε μετά από τεκμηρίωση και βάσει αιτιολόγησης το ποσό του δανείου μπορεί να αυξηθεί πέραν των ανωτέρω ορίων μετά από αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού Οργανισμού που χορηγεί το δάνειο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας της επιχείρησης.

Η εγγύηση της ΕΑΤ καλύπτει το 80% του συνόλου του χαρτοφυλακίου δανείων της συγκεκριμένης κατηγορίας κάθε τράπεζας ή χρηματοπιστωτικού Οργανισμού, με τον εξής τρόπο υπολογισμού:

1.Ποσοστό εγγύησης ανά δάνειο: 80% των απαιτήσεων σε καθυστέρηση εκάστοτε δανείου.

2. Το όριο ποσό εγγύησης χαρτοφυλακίου εγγυημένων δανείων:

-Έως το ποσό που προκύπτει από την εφαρμογή του τύπου 40%Χ 80% επί του χαρτοφυλακίου εγγυημένων δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

-έως το ποσό που προκύπτει από την εφαρμογή του τύπου 30% Χ 80% επί του χαρτοφυλακίου εγγυημένων δανείων για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates