.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΩΝ !!!



Ενώ στην ανακρίτρια για απολογία καλούνται οι εμπλεκόμενοι του σκανδάλου !!!


Δεσμεύτηκε η θαλαμηγός «Phalarope» με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Η θαλαμηγός ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα και εμφανίζεται να συνδέεται με συμφέροντα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Folli Follie εκπροσωπώντας την εταιρεία κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, του πολυτελούς ιδιωτικού σκάφους αναψυχής 32 μέτρων που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας.

Η αίτηση συζητήθηκε την Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση, εξέδωσε προσωρινή διαταγή και διέταξε τη δέσμευση του πλοίου και την απαγόρευση του απόπλου. Η διαταγή επιδόθηκε με δικαστικούς επιμελητές και κοινοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Ήδη το πλήρωμα της θαλαμηγού με σημαία Μάλτας έχει απομακρυνθεί, ενώ η Phalarope παραμένει “δεμένη” στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης είναι ότι η θαλαμηγός είχε δηλωθεί ως “επαγγελματικό πλοίο αναψυχής” και στο πλαίσιο αυτό καταρτίζονταν ναυλοσύμφωνα μεταξύ της “ΦΑΛΑΡΟΠ ΝΕΠΑ” και της Folli Follie, με την τελευταία όμως να εμφανίζεται να έχει ζημιωθεί κατά τουλάχιστον 488.000 ευρώ. Επίσης συγκεκριμένα πρόσωπα εναλλάσσονταν στα ναυλοσύμφωνα της “ΦΑΛΑΡΟΠ ΝΕΠΑ” προκειμένου η οικογένεια Κουτσολιούτσου να παρουσιάζει στις Αρχές την επαγγελματική χρήση της θαλαμηγού. Στη συνέχεια η θαλαμηγός μεταβιβάστηκε σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα (Phalarope Limited), εκπρόσωπος της οποίας είχε οριστεί ο Δ. Κουτσολιούτσος.

Την πόρτα της 35ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να περάσουν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν λάβει κλήσεις για να απολογηθούν οι περισσότεροι εκ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο προκειμένου η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει για τα… περαιτέρω δηλαδή αν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης ή επιβολής περιοριστικών μέτρων ή και καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

Πέραν της οικογένειας Κουτσολιούτσου την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσουν όλα τα μέλη του ΔΣ της Folli Follie κατά την επίμαχη περίοδο του σκανδάλου καθώς επίσης και στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης αλλά και ο ορκωτός ελεγκτής του ομίλου κ. Βαρθαλίτης.

Με τις κλήσεις σε απολογία ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της δικαστικής διερεύνησης έστω και μετά από δύο χρόνια και παρά τις γρήγορες διαδικασίες από πλευράς εισαγγελίας.
Το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω κορωνοϊού ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων της πολύκροτης υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι εναντίον μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συνεργατών τους έχουν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις και κατηγορούνται για βαρύτατα κακουργήματα όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και χειραγώγηση αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση της Folli Follie, που διορίστηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην οποία δεν έχει πλέον καμία επιρροή ο βασικός μέτοχος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, έχει ανακοινώσει ότι κατέθεσε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στην δικογραφία.

Επιπλέον έχει αρχίσει να κινείται και σε αστικό επίπεδο εναντίον των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου ενώ ταυτόχρονα απάλλαξε την εισηγμένη από τεράστια προσωπικά έξοδα που χρέωναν μέχρι πρόσφατα τα μέλη της οικογένειας.

ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates