.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΗΛΑΚΙΣΜΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν 13 αυτόπτες μάρτυρες κατηγορίας, η εισαγγελία πρωτοδικών έκρινε πως η υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί !!!



Κάθε όριο φαίνεται πως έχει ξεπεράσει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία στη χώρα μας, αφού την υφίστανται, όπως καταγγέλλεται, ακόμη και δικηγόροι μέσα στο ίδιο το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης! Ακόμη πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι παρά τις μηνύσεις που κατέθεσαν δικηγόροι - θύματα αστυνομικών για συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018, 13 μήνες μετά η εισαγγελία πρωτοδικών έκρινε πως η υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί!

Σύμφωνα με τους τρεις δικηγόρους που υπέβαλαν τη μήνυση, πριν από δύο χρόνια περίπου, στις 29 Ιουνίου, δέχτηκαν προπηλακισμούς και ύβρεις από αστυνομικούς της φρουράς του δικαστικού μεγάρου, με αφορμή ότι ένας εκ των τριών μίλησε μέσα στη δικαστική αίθουσα με τον εντολέα του κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας. Ακολούθως, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα όπου ο διασυρμός τους, όπως αναφέρουν, συνεχίστηκε...

Για την περίπτωση αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης όχι μόνο κατήγγειλε την αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά προχώρησε και σε αποχή. Οι δικηγόροι - θύματα κατέθεσαν μήνυση κατά των δραστών αστυνομικών, αλλά μετά την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η εισαγγελία και ύστερα από πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν 13 αυτόπτες μάρτυρες κατηγορίας, απεφάνθη ότι:

Οι όροι «δικηγοράκια» και «ιερές αγελάδες», τις οποίες χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί «κατ’ αντικειμενική κρίση δεν περιέχουν είτε αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας ή περιφρόνηση»! Κι επίσης, πως «δεν είναι πρόσφορες να θίξουν την τιμή και την υπόληψη».

Οι μηνυτές δικηγόροι, μετά την εξέλιξη αυτή, πρόκειται να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που πάντως έχει ήδη ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή του αμέσως μετά το περιστατικό ότι «θεωρεί αδιανόητη κάθε πράξη βίας και απρόκλητης επίθεσης κατά των μελών του που παρακωλύει την άσκηση του λειτουργήματός τους και δηλώνει απερίφραστα την άτεγκτη στάση του απέναντι σε παρόμοιες συμπεριφορές, πολύ περισσότερο όταν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από όργανα, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων».

Μάλιστα, προσωπικά ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας είχε δηλώσει σχετικά πως «είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μέσα στα Δικαστήρια. Ο αστυνομικός απείλησε τη δικηγόρο, την άρπαξε από το μπράτσο και την έσερνε! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates