.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΩΝ !!!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έγγραφα και χρηματικό ποσό ύψους περίπου 10.000 ευρώ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr:

Έφοδο στο σπίτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου πραγματοποίησε η ανακρίτρια που διερευνά το σκάνδαλο της Folli Follie. Επί τουλάχιστον 4 ώρες έκανε «φύλλο και φτερό» την οικία στην Κηφισιά, προχωρώντας σε κατασχέσεις φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εγγράφων και ενός χρηματικού ποσού περίπου 10.000 ευρώ.

Η αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου και της συζύγου του Καίτης, έγινε χθες το μεσημέρι, όπως αποκάλυψε το mononews. Οι πληροφορίες λένε ότι η 35η τακτική ανακρίτρια έφτασε στο σπίτι της Κηφισιάς λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν το ζευγάρι αλλά και ο γιος του Τζώρτζης.

Αυτό ήταν και το πρώτο τετ α τετ ανακρίτριας και των βασικών κατηγορουμένων της Folli Follie, ακριβώς ενάμιση χρόνο μετά την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος τους και τη χρέωση της δικογραφίας στην Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου για να διενεργήσει την ανάκριση.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό και αφού ενημερώθηκαν για το λόγο που γίνεται η κατ’ οίκον έρευνα, πατέρας, σύζυγος και γιος φαίνεται πως επικοινώνησαν με τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση τους. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες λένε πως λίγη ώρα αργότερα, στο σπίτι της Κηφισιάς έφτασαν και κάποιοι εκ των νομικών παραστατών τους, οι οποίοι και παρέμειναν στο χώρο καθόλη τη διάρκεια της έρευνας και των κατασχέσεων που ακολούθησαν.

Αυτή ήταν η πρώτη έρευνα στο σπίτι του ιδρυτή της Folli Follie.

Τι βρήκαν

Η ανακρίτρια αποχώρησε από το σπίτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου μετά από 4 ώρες. Παραμένει άγνωστο αν εντόπισε αυτό που την οδήγησε σε αυτή την έφοδο, ενώ έχουν ήδη περάσει 2 χρόνια από την έναρξη της δικαστικής έρευνας και τον τελευταίο 1,5 χρόνο η υπόθεση είχε περάσει στη δική της αρμοδιότητα.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως, λένε ότι δεν έφυγε με άδεια χέρια από τα βόρεια προάστια. Προχώρησε σε κατασχέσεις εγγράφων που έκρινε ότι βοηθούν την έρευνα της και όσων ηλεκτρονικών υπολογιστών βρέθηκαν στο σπίτι. Τις επόμενες ημέρες, οι σκληροί τους δίσκοι θα περάσουν από τα «μικροσκόπια» των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας για να αποδειχθεί εάν τα ηλεκτρονικά αρχεία κρύβουν στοιχεία χρήσιμα στην ανάκριση.

Περαιτέρω, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν περίπου 10.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία η οικογένεια φέρεται να δικαιολόγησε λέγοντας ότι προορίζονταν για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες συντήρησης του σπιτιού και μισθοδοσίας των υπαλλήλων καθαριότητας.

Αλλά και για τα έγγραφα που κατασχέθηκαν, από το περιβάλλον του επιχειρηματία λέγεται ότι πρόκειται για έγγραφα που ο ίδιος ο Κουτσολιούτσος σκόπευε να προσκομίσει στην ανακρίτρια όταν έφτανε η ώρα της απολογίας του.

Γιατί τώρα η έφοδος;

Για 16 μήνες, η ανακρίτρια κράτησε «παγωμένη» την υπόθεση, χωρίς να κάνει καμία ανακριτική ενέργεια. Μάλιστα, χρειάστηκαν οι συστάσεις του επόπτη και του προϊσταμένου της για να αποστείλει, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, τις πρώτες κλήσεις για να ληφθούν στη συνέχεια οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων.

Γιατί, λοιπόν, ξαφνικά «ανέβασε ταχύτητα» στην έρευνα της αποφασίζοντας μία κατ’ οίκον έρευνα που η λογική λέει πως λίγες πιθανότητες έχει να βγάλει «λαβράκι»;

Δυο χρόνια τώρα ο ιδρυτής της εταιρείας, η σύζυγος και ο γιος του βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών. Θα κρατούσαν στο σπίτι τους ενοχοποιητικά στοιχεία ενώ ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να εισβάλουν εισαγγελείς και ανακριτές; Ή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως είχε κάνει στα γραφεία της Folli Follie;

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου βρίσκεται αντιμέτωπη με βαρύτατα κακουργήματα, εισαγγελικές πηγές έλεγαν στο mononews ότι δεν επιτρέπεται η κατ’ οίκον έρευνα εάν δεν έχει προκύψει κάποια σοβαρή καταγγελία ή κάποιο νέο στοιχείο στη δικογραφία ότι μέσα στο σπίτι κρύβονται ενοχοποιητικά στοιχεία ή ότι οι κατηγορούμενοι (στους οποίους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα) διαπράττουν μία προπαρασκευαστική πράξη μελλοντικής διαφυγής τους.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί πώς ξαφνικά η ανακρίτρια «θυμήθηκε» το σπίτι των Κουτσολιούτσων.

Πηγές που βρίσκονται… απέναντι από την οικογένεια έλεγαν στο mononews ότι τις τελευταίες ημέρες γείτονες έβλεπαν μία παράξενη κινητικότητα έξω από το σπίτι της Κηφισιάς. Αυτοκίνητα τύπου βαν να πηγαινοέρχονται, οδηγοί και υπάλληλοι να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι.

Το σενάριο οι Κουτσολιούτσοι να φόρτωναν την… οικοσκευή τους για να διαφύγουν στο εξωτερικό (όπως καταγγέλθηκε για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis), μάλλον μοιάζει ακραίο αφού όταν «έσκασε η βόμβα» βρίσκονταν στη Σιγκαπούρη και οι ίδιοι επέλεξαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Για τα λοιπά σενάρια, περί καταγγελιών για «φυγάδευση» μεγάλων χρηματικών ποσών, τιμαλφών και στοιχείων εγκληματικής δραστηριότητας, ελέγχονται έως ότου αποδειχθεί η βασιμότητα ή η υπερβολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates