.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ !!!




ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Μυστήρια, παρατράγουδα και εν αναμονή των 700 εκατ

Λοιπόν, το πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσα από τα κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ έκλεισε και η πρόεδρος και CEO της Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου έστειλε επιστολή τις τράπεζες στην οποία λέει ότι δεν θα δεχθεί άλλες αιτήσεις.

Η στήλη πληροφορείται ότι η αδυναμία εξυπηρέτησης εντοπίζεται στο ταμείο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ καθώς ακόμη δεν έχουν μετακινηθεί προς αυτό τα επιπλέον 700 εκατ ευρώ το δεύτερου κύκλου… Που είναι τα λεφτά οέο;

Κι ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης – που είναι το αρμόδιο – προσπαθούν να μαζέψουν τα λεφτά η στήλη πληροφορείται ότι όταν βρεθούν τότε ο Άδωνις θα ξανανοίξει για 3η φορά την χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Από την πλευρά των τραπεζών λένε ότι η έγκριση των ποσών από την Αναπτυξιακή γίνεται με το σταγονόμετρο. Κοινώς μύλος…

ΕΤΕ: Ενέκρινε 180 εκατ ευρώ δάνεια, έχει πάρει από την ΕΑΤ μόλις 10 εκατ ευρώ!

Πληροφορούμαι ότι για παράδειγμα στην Εθνική Τράπεζα περιμένουν πως και πώς να τους περάσει η κα Αθηνά και το υπουργείο τα ποσά για να τα δώσουν στις επιχειρήσεις.

Η Εθνική έχει εγκρίνει, όπως μαθαίνω, στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ δάνεια 180 εκατ ευρώ που αντιστοιχούν σε κάποιες χιλιάδες αιτήσεις από τους πελάτες της. Μέχρι σήμερα η Αναπτυξιακή Τράπεζα της έχει δώσει μόλις 10 εκατ ευρώ!

Αναμένει, δηλαδή, άλλα 170 εκατ ευρώ. Προφανώς υπό τα νέα δεδομένα και την επιστολή της κας Χατζηπέτρου θα πρέπει να περιμένουν στην διεύθυνση χορηγήσεων της τράπεζας τον τρίτο γύρο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Αντίστοιχα, φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες τράπεζες… Τι συμβαίνει κύριες και κύριοι της Αναπτυξιακής; Γιατί τέτοιοι ρυθμοί χελώνας;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates