.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟ "ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ" ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!


Τι είπε ο διευθυντής Οικονομίας της Κομισιόν...

Θα επιβληθεί στην Ελλάδα λιτότητα από τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, ως αποτέλεσμα των υψηλών ελλειμμάτων που δημιουργεί η πανδημία; 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να βασανίζει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τις νύχτες, αν και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. Πάντως, ο Maarten Verwey, που ξέρει κάτι παραπάνω ως διευθυντής του τομέα Οικονομίας στην Κομισιόν, έδωσε χθες μια απάντηση, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο του ΙΟΒΕ (που έγινε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος των ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα εξαλειφθεί αυτόματα, επειδή θα επανέλθει στην κανονικότητα η οικονομία και θα αποσυρθούν τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης. 

Η λέξη - κλειδί εδώ είναι η λέξη «περισσότερα»: αν, δηλαδή, δεν διορθωθούν αυτόματα και στο σύνολό τους τα ελλείμματα, μπορεί να χρειαστούν και κάποια πρόσθετα μέτρα, ιδιαίτερα αν επανέλθουμε από το 2021 σε κάποιο υψηλό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Υπενθυμίζω ότι ο Maarten Verwey, αν όλα πάνε καλά, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο περιμένει πολλά η Ευρώπη, και ειδικά η χώρα μας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates