.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΘΡΑΣΟΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!



Δεν έχει χορτάσει "αίμα" το ΔΝΤ...

Mε απίστευτο θράσος μίλησε για την Ελλάδα η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού "οικονομικών δολοφόνων", πιο γνωστού ως "Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", Κριστίν Λαγκάρντ. Αποσιωπώντας σκόπιμα την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε στη χώρα μας η επιβολή των σκληρών πολιτικών λιτότητας και στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην οποία επιδόθηκε επί τουλάχιστον 7 έτη το ΔΝΤ μέσω των Μνημονίων, η κα Λαγκάρντ, μιλώντας - μετά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη - στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ» στο Μόναχο, ανέφερε την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους περιορισμούς στην αγορά εργασίας!

Η κ. Λαγκάρντ ζήτησε "μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και αύξηση των επενδύσεων στην καινοτομία", προκειμένου, όπως τόνισε οι οικονομίες των νότιων χωρών της ευρωζώνης να συγκλίνουν με εκείνες των βόρειων. Οι συστάσεις αυτές απευθύνονται περίπου δύο εβδομάδες προτού το ΔΝΤ δημοσιοποιήσει την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεσή του για τη χώρα μας.

Στην ομιλία της με θέμα «Δέσμευση για κοινή ευημερία: Το νέο κεφάλαιο ενότητας στην Ευρώπη», η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται οικονομική σύγκλιση, εξηγώντας ότι «σύγκλιση σημαίνει πως τα εισοδήματα των φτωχότερων χωρών πλησιάζουν εκείνα των πιο πλούσιων γειτόνων τους». Όπως είπε, «από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2007 τα αρχικά κράτη-μέλη της Ε.Ε. είδαν 42% αύξηση στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση ανέκοψε την πρόοδο της Ευρώπης. Η σύγκλιση μπήκε στο πίσω κάθισμα, χάριν της επιβίωσης».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ισχυρίστηκε ότι «τα τελευταία χρόνια λαϊκιστικά κινήματα έχουν αμφισβητήσει τη θεμελιώδη αρχή της ολοκλήρωσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέφερε επίσης ότι «η επόμενη γενιά της Ευρώπης θα υποφέρει από τις οικονομικές πληγές της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης. Ένας στους 4 νέους στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας».


Από την fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates