.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΥΠ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ...«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ !!!



Σε μια απίστευτη «πρόκληση» που εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) που μέσα από προκήρυξη που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ζητά μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι φόβοι πως με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, η χώρα μας αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπιανών ως «μακεδονική».

Ειδικότερα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποιείται η προκήρυξη με αριθμό 471.1/35/751408, υπό τον τίτλο:

«Προκήρυξη πληρωμής με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Γνώστες της… «μακεδονικής» (νοτιοσλαβικής) γλώσσας

Η προκήρυξη αφορά σε θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων όπως οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, νυχτοφυλάκων καθώς και 56 μεταφραστών. Μεταξύ αυτών των 56 ζητούνται και τέσσερις γνώστες της… «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας».

Όπως αναφέρεται, «για τις 56 θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών — Διερμηνέων — Ακροατών», οι μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες είναι οι εξής: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική, Αραβική, Βουλγαρική, Εβραϊκή, «Μακεδονική (νοτιοσλαβική)», Ρωσική και Τουρκική. Μάλιστα, η έκφραση «μακεδονική γλώσσα» αναφέρεται τρεις φορές στο κείμενο, καθώς η γνώση της μοριοδοτείται ως προσόν του υποψηφίου.

Το θέμα της αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας» από την ΕΥΠ έφερε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία με ερώτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου. Ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για το εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια στους πολίτες των Σκοπίων, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης ρωτά ποιους τίτλους σπουδών και από ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αναγνωρίσει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πιστοποιήσει τη γνώση «μακεδονικής» γλώσσας που ζητά η προκήρυξη της ΕΥΠ.


Από dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates