.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ;;;

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μια σπάνια για τα δεδομένα της δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ετοιμάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters. 




Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμβει στην πολιτική διένεξη που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα αναφορικά με την ΕΛΣΤΑΤ και πιθανότατα θα υπερασπιστεί τον πρώην επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η μια πηγή της ΕΕ δήλωσε στο πρακτορείο πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει δημόσια ανακοίνωση για το θέμα αργότερα σήμερα. Σημειώνεται πως η Eurostat, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, έχει επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι Βρυξέλλες, σημειώνει το Reuters, έχουν υποστηρίξει την ΕΛΣΤΑΤ κατά το παρελθόν, εν μέσω των επικρίσεων που δέχθηκε το έργο της υπηρεσίας από διάφορους Έλληνες πολιτικούς από όλα τα κόμματα. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ γενικά δεν ανακατεύεται σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και έτσι η συγκεκριμένη δημόσια παρέμβασή της στη νομική διαμάχη για τον Ανδρέα Γεωργίου έχει ιδιαίτερη σημασία, τονίζει το πρακτορείο.

Σημειώνεται πως αρκετοί ανώτατοι οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι από όλον τον κόσμο έχουν υποστηρίξει τον κ. Γεωργίου, ενώ ορισμένοι συμβάλλουν οικονομικά και στη νομική υπεράσπισή του.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates