.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΟ 5% ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 95% , ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!
Μεταμνημονιακή Ελλάδα 2019 .....
Με +200 Δις δάνεια, έναντι 120 μόλις Δις καταθέσεων ......
Με το 50% των καταθέσεων να είναι του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, κλπ ΝΠΔΔ, το 30% των επιχειρήσεων και μόλις το 20% των φυσικών προσώπων ......
Με τα στοιχεία ΕΚΤ & ΤτΕ να λένε ότι το 95% των Ελλήνων διαθέτει μέσες καταθέσεις κάτω των 10.000 ευρώ .....
Με το 90% ιδιωτών και επιχειρήσεων, να χρωστάει στις τράπεζες ποσά πολλαπλάσια των πενιχρών καταθέσεων που διαθέτει .....
Και με τα τελευταία ψιλά στους λογαριασμούς να είναι κατασχεμένα από τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία ......
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουμε πια καταθέσεις να χάσουμε και, έτσι, δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο αν οι τράπεζες καταρρεύσουν. Αντιθέτως, θα βγούμε κερδισμένοι, αφού το κούρεμα των καταθέσεων θα οδηγήσει αναγκαστικά σε οριζόντιες διαγραφές δανείων !!!
Υπάρχει λοιπόν κανείς, εκτός από το 5% των προνομιούχων ακόμη Ελλήνων, τους οποίους εκπροσωπεί ο Κώστας Σημίτης, που να φοβάται την κατάρρευση των τραπεζών ;;; 
Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι το πένθος από το λουκέτο των 4 συστημικών, θα κρατήσει περισσότερο από τα 9μερα του μνημόσυνου, όταν, νομοτελειακά, στη θέση των χρεοκοπημένων, θάχουν ανοίξει νέες, κεφαλαιακά και ταμειακά υγιείς τράπεζες, που δεν θα εξαρτούν την επιβίωσή τους από την φοροληστεία των πολιτών, τους οποίους επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, να τρομοκρατήσει το βολεμένο, κρατικοδίαιτο, διαπλεκόμενο, θαλασσοδανεισμένο και, έτσι, προνομιούχο σύστημα Σημίτη ;;;  



Κινδυνολογία Σημίτη: Εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες οι πολίτες θα χάσουν τα λεφτά τους

Ο κ. Σημίτης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο «Σύγχρονοι Δημοκράτες» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Παπαστεργίου, με θέμα «Τέρμα στην αποτελμάτωση» και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος θεωρεί ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα, ώστε «από τη θέση των ουραγών της Ευρώπης να επαναπροσεγγίσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο».


«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο στόχο την εξουσία και δημαγωγεί» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ μίλησε για κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τα λεφτά τους οι καταθέτες. 

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες».

«Υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν οι καταθέτες τα λεφτά τους»

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι η τακτοποίηση των «κόκκινων δανείων» καθυστερεί, γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει ψηφοφόρους και τόνισε πως υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χάσουν οι καταθέτες τα λεφτά τους.

«Οι τράπεζες έχουν χάσει ένα μεγάλο ποσοστό των κεφαλαίων τους. Δεν διαθέτουν τα κεφάλαια τα οποία επιβάλλεται να έχουν, ώστε να μην περιέλθουν σε αδυναμία εκτέλεσης των υποχρεώσεών τους απέναντι στους καταθέτες. Υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσουν με αποτέλεσμα να χάσουν οι καταθέτες τα λεφτά τους. Το κυβερνητικό συμφέρον των απατηλών εντυπώσεων υπερέχει σήμερα της ανάγκης προστασίας των μικροκαταθετών», παρατήρησε και ανέφερε το παράδειγμα της Κύπρου. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από τις παλαιοκομματικές, πελατειακές κυβερνήσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates