.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή καθώς και την καταβολή των δικαστικών εξόδων καταδίκασε το Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση μη καταβολής χρεών στο δημόσιο !!!



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ένθετου secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, μπορεί κάποτε η πρώην «πρώτη κυρία» της χώρας, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, να έζησε ένδοξες στιγμές και να απολάμβανε τη «θαλπωρή» του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο σήμερα πλέον η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τα ραντεβού της µε τις δικαστικές Αρχές όχι και τόσο σπάνια.

Αιτία τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα δυσβάσταχτα χρέη της είτε προς ιδιώτες είτε προς το ελληνικό Δηµόσιο.

Αυτά ήταν που οδήγησαν προ ημερών την τελευταία σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου να βρεθεί κατηγορούμενη ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση µη καταβολής χρεών στο ∆ηµόσιο.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, τα χρέη της Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου ξεπερνούν τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό. Η κυρία Λιάνη επέλεξε να µη βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και να µη δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Αντίθετα, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισής της, η οποία παραστάθηκε στη δίκη.

Αρχικά, η δικηγόρος υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο για αναβολή της δίκης. Ωστόσο, τόσο η εισαγγελέας όσο και οι τρεις πρωτοδίκες το απέρριψαν επισημαίνοντας ότι ήδη η δίκη είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα µε όσα ανέφερε η δικηγόρος της κυρίας Λιάνη στο δικαστήριο, η εντολέας της προτίθεται να αποπληρώσει την οφειλή στο ελληνικό ∆ηµόσιο - γι’ αυτό άλλωστε είχε ζητήσει την αναβολή της δίκης της δύο φορές, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να πωλήσει τις μεζονέτες στην Εκάλη, προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τελικά, η σύνθεση του δικαστηρίου όχι μόνο δεν ανέβαλε τη δίκη αλλά με συνοπτική ακροαματική διαδικασία και χωρίς την εξέταση μάρτυρα προχώρησε με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη στην καταδίκη της κυρίας Λιάνη. Ο λόγος ήταν ότι, όπως προέκυψε από τη σύντομη δίκη αλλά και όπως συνομολόγησε η δικηγόρος της, η κ. Λιάνη ούτε έχει καταβάλει την οφειλή της στο ελληνικό Δημόσιο ούτε έχει προχωρήσει σε ρύθμιση, γεγονός που λειτούργησε ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την ίδια.


Από το enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates