.

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ CAIRO III ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Έχοντας εκπληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, η Eurobank υπέβαλε χθες 15 Μαΐου 2020, στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» της τρίτης τιτλοποίησης, Cairo III, που αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκ. 

Η συναλλαγή Cairo απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις, διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές κατηγορίες απαιτήσεων από δάνεια, τα Cairo I, II & III. 

Με την από 25.02.2020 ανακοίνωσή της, η Eurobank ενημέρωσε για την υποβολή στο Υπουργείο Οικονομικών δύο (2) αιτήσεων σύμφωνα με τον ν. 4649/2019 – ΦΕΚ Α’ 206/16.12.2019 για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» των τιτλοποιήσεων Cairo Ι και Cairo ΙΙ. 

Τα αιτήματα αφορούσαν στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €1.655 εκ. και είναι σε διαδικασία εξέτασης από της αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. 

Οι προαναφερόμενες τρεις τιτλοποιήσεις της συναλλαγής Cairo είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ελλάδα, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ.

Μαζί με την τιτλοποίηση Pillar, που ολοκληρώθηκε το 2019, είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις NPEs στην Ελλάδα και αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της εμπροσθοβαρούς στρατηγικής του Ομίλου Eurobank Holdings που έχει στόχο τη μείωση του δείκτη NPEs στην περιοχή του 15%.

Την ίδια ώρα όμως:

Η KPMG καλείται να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό του Ηρακλή

Η KPMG καλείται να λύσει το Γόρδιο Δεσμό, που έχει προκύψει στην αρμόδια Επιτροπή Εγκρίσεων, για τη χορήγηση κρατικής εγγύησης του προγράμματος Ηρακλής.

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση από την Eurobank των φακέλων για τα δύο πρώτα (Cairo I και Cairo II) από τα τρία υπο-χαρτοφυλάκια της τιτλοποίησης Cairo, η Επιτροπή δεν έχει ακόμη δώσει τις εγκρίσεις. Δείγμα, προφανώς, των εσωτερικών διαφωνιών.

Έτσι, αποφασίστηκε να ανατεθεί το έργο διατύπωσης γνώμης σε ανεξάρτητο σύμβουλο και προσλήφθηκε η KPMG.

Η διατύπωση γνώμης θα απαιτήσει μερικές ημέρες παραπάνω καθυστέρηση…


πηγες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates