.

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!! ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η JC PENNEY !!!

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 800 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & 90.000 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΠΑΝΩΤΑ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ !!!



Ο χειμαζόμενος όμιλος λιανεμπορίου JC Penney υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές του, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα περίπου 860 καταστήματα του ομίλου, κατά την τελευταία οικονομική χρήση, αποτελούν το ένα τέταρτο των σημείων πώλησης που διατηρούσε το 2001, ενώ οι πωλήσεις ύψους 11 δισ. δολ. αποτελούν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων που κατέγραψε το 2001.

Η εταιρεία, με έδρα το Τέξας, απασχολούσε τον Φεβρουάριο περίπου 90.000 εργαζόμενους, πλήρους και μερικής απασχόλησης.

"Η πανδημία του κορονοϊού (COVID-19) δημιούργησε πρωτοφανείς προκλήσεις για τις οικογένειές μας, τους αγαπημένους μας, τις κοινότητες και τη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική βιομηχανία λιανικής έχει βιώσει μια εντελώς διαφορετική νέα πραγματικότητα, απαιτώντας από την JC Penney να πάρει δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με τη λειτουργία της επιχείρησής μας για την προστασία της ασφάλειας των συνεργατών και των πελατών μας, αλλά και του μέλλοντος του ομίλου", δήλωσε ο CEO Jill Soltau.

"Ενώ εργαζόμασταν σε εναλλακτικές επιλογές για την ενίσχυση του ισολογισμού μας και για την επέκταση της χρηματοδότησής μας, το κλείσιμο των καταστημάτων μας λόγω της πανδημίας απαιτούσε μια πιο ολοκληρωμένη επανεξέταση του σχεδίου για να εξαλειφθεί το χρέος που βάραινε την εταιρεία", συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ομίλου.

Ο λιανοπωλητής έχει φορτίο χρέους σχεδόν 4 δισ. δολαρίων και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ακόμη και πριν τον κορονοϊό, ενώ τον περασμένο μήνα η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για χρηματοδότηση χρεοκοπίας και πως ψάχνει για πακέτο δανείων ύψους 800 εκατ. δολ. έως 1 δισ. δολαρίων για να διατηρήσει τη δραστηριότητά της στην πιθανή διαδικασία μιας πτώχευσης.

Στη συνέχεια αναμένεται ο όμιλος να κλείσει σταδιακά τα καταστήματά του, και τις ερχόμενες εβδομάδες θα μπει λουκέτο στα πρώτα 200 σημεία πώλησης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates