.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ALPHA, EUROBANK & ΕΘΝΙΚΗ !!! Η MORGAN STANLEY ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΚΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗ MSCI STANDARD !!!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΙΤΑΝ
Οι τέσσερις μετοχές που υποβιβάζονται περνούν στο δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης.



Από το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης «υποβίβασε» η MSCI όλες τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές που διατηρούσαν συμμετοχή, δηλαδή τις μετοχές Εθνικής, Alpha και Eurobank, όπως και τον τίτλο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.

Οι αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της MSCI ήταν δυσμενείς για τις ελληνικές μετοχές και, πρωτίστως, τις τραπεζικές, λόγω της μεγάλης μείωσης της κεφαλαιοποίησής τους. Έτσι, στο δείκτη MSCI Greece Standard συμμετέχουν πλέον μόνο οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil, για την οποία η Societe Generale, σε πρόσφατη έκθεσή της, πιθανολογούσε ότι θα υποβαθμιστεί στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ στις 29 Μαΐου και μέχρι τότε θα έχει φανεί πλήρως το αρνητικό αποτέλεσμα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα κεφάλαια που παρακολουθούν τους δείκτες («παθητικά» funds) θα ολοκληρώσουν την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους και εκτιμάται ότι οι εκροές από funds που επενδύουν σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης θα είναι πολλαπλάσιες των εισροών από funds της μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates