.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η ΕΦΟΡΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 500.000.000€/ΜΗΝΑ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΩΝ
Ασφυκτικές θα είναι οι πιέσεις στους οφειλέτες με ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια και τηλεφωνικές οχλήσεις.




Ποσό περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ έχει βάλει ως στόχο να εισπράττει κάθε μήνα του τρέχοντος έτους το υπουργείο Οικονομικών, από κατασχέσεις και άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Η "επιτυχία" του 2018 στο πεδίο αυτό που έφερε πρόσθετα έσοδα ύψους περίπου 5,5 δισ. ευρώ, προεξοφλούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα συνεχιστεί και φέτος, είτε με την θέσπιση έκτακτης ρύθμισης -στην προοπτική της οποίας αντιδρούν οι θεσμοί- είτε χωρίς αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, η φορολογική διοίκηση αναμένεται εντός του 2019 να ανεβάσει ακόμη περισσότερο στροφές στο πεδίο της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη δρομολόγηση των εξής παρεμβάσεων:

- την περαιτέρω αυτοματοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης. Η φορολογική διοίκηση θα αποστέλλει μαζικά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες και θα προχωρά ταχύτατα η διαδικασία δέσμευσης των υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δημοσίου

- με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ρυθμίσεων οφειλών θα συνδεθεί το ύψος του ακατάσχετου ορίου σε τραπεζικό λογαριασμό με την συνέπεια τα αποπληρωμής. Στην πράξη ο φορολογούμενος που έχει αποπληρώσει σημαντικό μέρος της ρυθμισμένης οφειλής του θα παίρνει ως "δώρο" αυτόματη αύξηση του ακατάσχετου ορίου. Το ακατάσχετο όριο είναι σήμερα 1.250 ευρώ και ισχύει μόνο για έναν τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνει κάθε φορολογούμενος στο taxisnet.

- τη συνεχή επικαιροποίηση των στοιχείων των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου που δίνονται στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν αναρτηθεί τα στοιχεία των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ

- την κεντρικοποίηση των διαδικασιών λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία δυο κέντρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα πρότυπα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας. Με την λήψη των αποφάσεων για επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε κεντρικό επίπεδο η φορολογική διοίκηση επιχειρεί να επιταχύνει και να κάνει πιο αξιόπιστες και διαφανείς τις σχετικές διαδικασίες.


Από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates