.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑ: ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ 10 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΚΑΝΑΝ...ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Το εφετείο είχε απορρίψει το 2014 την έφεση της ελβετικής τράπεζας !!!


Αντιμέτωπη με νέα αγωγή ύψους 10 δισ. δολ. από Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης έρχεται η Credit Suisse, καθώς κατηγορείται για απάτη σχετικά με την πώληση ενυπόθηκων δανείων πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008.

Η ελβετική τράπεζα το 2012 είχε χάσει υπόθεση, στην οποία κατηγορείτο για λανθασμένη παρουσίαση των κινδύνων που έκρυβαν οι επενδύσεις σε ενυπόθηκα δάνεια.
Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Andrew Wilson, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.
Τον Δεκέμβριο του 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης είχε απορρίψει έφεση της Credit Suisse κατά της απόφασης.

Η Credit Suisse είναι μια εκ των ευρωπαϊκών τραπεζών που βρίσκεται σε συζητήσεις για νομικό διακανονισμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση της Τρίτης (23/12/2016) από το εφετείο ίσως να ανοίξει το μονοπάτι για επίλυση παρόμοιων υποθέσεων μεταξύ της τράπεζας και των αμερικανικών Αρχών.

Επισημαίνεται ότι για τον ερχόμενο Μάρτιο εκκρεμεί άλλη δίκη για αγωγή κατά της Credit Suisse από την Εθνική Πιστωτική Ένωση (National Credit Union Administration) για λογαριασμό πιστωτικών ενώσεων που αγόρασαν ενυπόθηκους τίτλους δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα μπορούσε να κάνει την τράπεζα να φτάσει σε διεθνή διακανονισμό ακόμα και νωρίτερα.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις του Elliot Stein, αναλυτής του Bloomberg Intelligence, η ελβετική τράπεζα θα κληθεί να πληρώσει από 2 δισ. έως 4 δισ. δολ., εάν κρίνουμε από άλλους ανάλογους διακανονισμούς με το υπουργείο Δικαιοσύνης για υποθέσεις ενυπόθηκων δανείων.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates