.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ !!!

ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Η Εισαγγελία πάταξης της Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου !!!
Παντού ρεμούλες...και ο λογαριασμός στον ελληνικό λαό !!!

























Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε από τους νόμιμους εκπροσώπους δύο εταιρειών που προμήθευσαν ιατρικά υλικά σε δύο νοσοκομεία, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες από τον ανακριτή στον οποίο ανατίθεται η περαιτέρω διερεύνηση της δικογραφίας.

Η υπόθεση αφορά τριγωνικές συναλλαγές μέσω Κύπρου, υπερκοστολογημένες παραγγελίες και ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο ,σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελικών λειτουργών Αντώνη Ελευθεριάνου και Γιάννη Σεβή, που διενήργησαν την έρευνα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα.

Οι εισαγγελείς που διερεύνησαν την υπόθεση συγκέντρωσαν στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως οι δύο εταιρείες που προμήθευαν δύο δημόσια νοσοκομεία, στις χρήσεις αντίστοιχα από 2005 έως 2009 και 2006 έως και 2007, εμφανίζονται να πραγματοποίησαν αγορές εμπορευμάτων από συνδεδεμένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Όπως εκτιμάται οι εταιρείες αυτές είχαν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για την αύξηση του κόστους αγορών με σκοπό να «ανεβαίνει» η τιμή των υλικών -όπως βηματοδότες κ.α.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι επίμαχες αγορές από την Κύπρο ήταν ψευδείς, αφού η κάθε μια από τις εν λόγω ελληνικές εταιρείες είχε αγοράσει τα πωλούμενα ιατρικά είδη απευθείας από την κατασκευάστρια και όχι τη συνδεδεμένη εταιρεία σε τιμές υποπολλαπλάσια χαμηλότερες εκείνων που αναγράφονταν στα τιμολόγια. Οι συναλλαγές με τις κυπριακές εταιρείeς στο σύνολό τους ήταν τριγωνικές με αποτέλεσμα η μία εταιρεία να έχει καταβάλει μεγαλύτερο τίμημα για αγορές, κατά το διάστημα 2005 έως και 2009, συνολικά 19,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δεύτερη εταιρεία, στις χρήσεις 2006 και 2007 κατέβαλε ποσά για προμήθειες εμπορευμάτων συνολικά 53,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης τα εμπορεύματα φαίνονται να έφθαναν από τους κατασκευαστές στις εγχώριες εγκαταστάσεις των εταιρειών με δελτία αποστολής και στη συνέχεια να εκδίδονταν τιμολόγια από τις αλλοδαπές εταιρίες.

Με βάση τα συμπεράσματα της εισαγγελικής έρευνας, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο ελληνικών εταιρειών φέρονται να παραπλανούσαν τις διοικήσεις και τους αρμόδιους για τη διενέργεια προμηθειών υπαλλήλους δημοσίων νοσοκομείων, ότι τα ιατρικά είδη που συμφωνούσαν να προμηθευτούν από την ελληνική εταιρεία είχαν αγοραστεί από τη συνδεδεμένη εταιρεία στις τιμές που αναγράφονταν στα σχετικά τιμολόγια. Στη συνέχεια προχωρούσαν σε αύξηση του κόστους για τα νοσοκομεία καθώς επί της υποτιθέμενης τιμής αγοράς από την Κύπρο ενσωμάτωναν το κατά το νόμο θεμιτό ποσοστό κέρδους.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates