.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 700.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ
Πώς θέτω σε ακινησία το αυτοκίνητό μου και δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας !!!




Πάρα τη διατήρηση των ίδιων τελών κυκλοφορίας και το 2017, η κίνηση στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων είναι αυξημένη, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες !!!

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν τεθεί σε ακινησία περίπου 700.000 αυτοκίνητα, εκ’των οποίων το συντριπτικό ποσοστό (άνω του 80%) αφορά, παλαιά οχήματα κυρίως άνω των 2.000cc (πληρώνουν + 600€ τέλη ετησίως – 2λιτρα με ταξινόμηση από Νοέμβριο του 2010 και πριν)..

Εφόσον συνεχιστεί η ροή κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας, η τρύπα των δύο εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει μόνο από τα τέλη κυκλοφορίας, θα αυξηθεί.

Η ακινησία είναι ο ένας τρόπος να μην πληρώσει κάποιος τέλη κυκλοφορίας. Ο άλλος είναι να αντικαταστήσει το παλιό αυτοκίνητο με ένα νέο, χαμηλών εκπομπών ρύπων. Θυμίζουμε οτι μέχρι 90 γραμμάρια Co2 έχει μηδενικά τέλη…



Σε ότι αφορά την ακινησία, σημειώστε πως αυτό το δικαίωμα το έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες, στη χρονική διάρκεια που παράλληλα πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας., δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών, αυτομάτως δίδεται και για την κατάθεση των πινακίδων.

Τι χρειάζεται ο ιδιοκτήτης για να καταθέσει της πινακίδες του στην εφορία;


Τα εξής δικαιολογητικά:
1) Αδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
2) Τις πινακίδες
3) Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ (και ένα εκκαθαριστικό).
4) Ένα αντίγραφο του εντύπου Ε9, ώστε να αποδεικνύεται ότι υπάρχει θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο που θα τεθεί σε ακινησία.
Αν δεν υπάρχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης πρέπει να προσκομιστεί στην εφορία μισθωτήριο συμβόλαιο για θέση πάρκινγκ ή βεβαίωση ότι του έχει παραχωρηθεί από κάποιον άλλο (συγγενή, φίλο κλπ).
5)Αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς,

Σημειώστε πως οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στην εφορία για διάστημα ενός χρόνου. Μετά από αυτό το χρονικό όριο οι πινακίδες καταστρέφονται. Μπορείτε να παραλάβετε πίσω τις πινακίδες σας όποτε το θελήσετε, αφού πληρώσετε τα προβλεπόμενα τέλη, και ένα αντίτιμο για την κατασκευή νέων πινακίδων, εφόσον αυτές έχουν καταστραφεί.

ΠΗΓΗ
http://www.newsauto.gr/pos-theto-se-akinisia-to-aftokinito-mou-den-plironi-teli-klp/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates