.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Η ΕΚΤ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ !!!




Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη φάση υιοθέτησης ενός ψηφιακού νομίσματος παρουσίασε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το εν λόγω σχέδιο.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της ΕΚΤ, η τωρινή φάση του σχεδίου θα διαρκέσει 24 μήνες και θα αφορά θέματα όπως ο σχεδιασμός και η διανομή του ψηφιακού ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση της διοικήτριας της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «πέρασαν 9 μήνες από τότε που παρουσιάσαμε την πρώτη μας έκθεση για το ψηφιακό ευρώ. Μέσω αναλύσεων και απόψεων γνωμών από τους πολίτες και ειδικούς, ανεβάζουμε ταχύτητα και ξεκινάμε το σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ».

Για το Bitcoin

Σύμφωνα με την ευρωτράπεζα, οι πρώτες έρευνες έδειξαν πως «η κατανάλωση ρεύματος για να «τρέξουν» χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο είναι αμελητέες σε σχέση με αυτές που καταναλώνουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin».

Τα επόμενα βήματα

Στη συνέχεια, η ΕΚΤ σημειώνει πως «η ερευνητική φάση θα εκτιμήσει τον αντίκτυπο του ψηφιακού ευρώ στις αγορές, με επίκεντρο τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και την αποφυγή ρίσκων για τους πολίτες της Ευρωζώνης, τους ενδιάμεσους στη διαδικασία και το σύνολο της οικονομίας».

Η ευρωτράπεζα αναφέρει ακόμα ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των 24 μηνών έρευνας για το ψηφιακό ευρώ, θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα όργανα αποφάσεων της ΕΕ για τα ευρήματα του πρότζεκτ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates