.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΕ «ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ» Η ΣΕΖΟΝ !!!

 


Πυκνώνουν τα «σύννεφα» προβληματισμού στον ουρανό της τουριστικής αγοράς, όσο έγκριτοι επιστήμονες προβλέπουν χιλιάδες νέα κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι.

Κυρίως, διότι όπως υποστηρίζουν επιχειρηματίες οι προειδοποιήσεις επιστημόνων που έχουν ως στόχο να ασκηθεί πίεση στους ανεμβολίαστους μέσα στην κοινωνία «για να σπεύσουν να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή το να χτιστεί το αναγκαίο τείχος ανοσίας ώστε να μην «ζοριστεί» το σύστημα υγείας, καμιά φορά «ξεχνούν» να αναφέρουν όλα τα στοιχεία της πανδημίας και μένουν μόνο στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στο εν δυνάμει ταξιδιωτικό κοινό».

«Υπάρχει ανησυχία στον κλάδο σε σχέση με τις ανακοινώσεις επιδημιολόγων το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό γιατί, ενώ πράγματι η πανδημία αρχίζει να μετριέται με την εισαγωγή στις ΜΕΘ και με τους θανάτους σε καθημερινή βάση και όχι μόνο με τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων – ιδιαίτερα όταν είναι πάρα πολλά τα τεστ – ο κόσμος που θέλει απλά να κάνει διακοπές «βλέπει» μόνο αυτό που θέλει να δει, δηλαδή έναν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και όχι την πραγματική εικόνα.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια αναστάτωση όσον αφορά το επόμενο διάστημα με ορατό τον αντίστοιχο αντίκτυπο στις κρατήσεις μας.

Χρειάζεται από εδώ και πέρα να αναλύουμε προσεκτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα χωρίς να δημιουργούμε πανικό (κυρίως οι επιστήμονες), ούτως ώστε με τα απαραίτητα γρήγορα βήματα στον εμβολιασμό να καταφέρουμε να έχουμε καλύτερη σεζόν και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», δηλώνει στο BN παράγοντας της αγοράς.

Σε «κινούμενη άμμο» η σεζόν

Ο χαρακτηρισμός «κινούμενη άμμος» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός για να περιγράψει τη φετινή απρόβλεπτη σεζόν, αποτυπώνει την εικόνα που επικρατεί στην αγορά και την αγωνία των επιχειρήσεων.

Μιλώντας για την «επόμενη μέρα του ελληνικού ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα» στην ομώνυμη ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) ο κ. Βασιλικός υπογράμμισε ότι κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία δεν ξεπέρασε το 34,5% και με αναγωγή στο σύνολο του ξενοδοχειακού δυναμικού η πληρότητα ήταν στο 28,9%. Σήμερα, σύμφωνα με ξενοδοχειακές πηγές, η πληρότητα σε όλη τη χώρα για τον Ιούλιο δεν ξεπερνά το 55 – 65% (παρατηρούνται διακυμάνσεις ανάλογα με τον προορισμό) κατά μέσο όρο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates