.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΝΟΙ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΑΣ !!!

 


Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες παράνομης χρήσης της ονομασίας φέτας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την φορά η απόπειρα εντοπίζεται στη μακρινή Χιλή όπου εγχώριοι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων με την υποστήριξη ξένων εταιρειών επιχειρούν να οικειοποιηθούν την ονομασία της χρήσης φέτας σε τυροκομικά προϊόντα που παράγουν, καταθέτοντας μάλιστα και επίσημη αίτηση στον τοπικό Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Πρόκειται, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές για υπόθεση αντίστοιχη με αυτήν της Σιγκαπούρης, την οποία τελικά οι Έλληνες παραγωγοί κέρδισαν ύστερα από σκληρή μάχη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η ελληνική πλευρά σκοπεύει να καταθέσει ένταση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου), με στόχο να αποτρέψει τη νέα «επίθεση» που δέχεται το εμβληματικό τυρί της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει αναθέσει ήδη σε δικηγορικό γραφείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χιλής να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Η παραπάνω εξέλιξη, υποστηρίζουν άνθρωποι της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας έρχεται να καταδείξει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Διεπαγγελματικής Φέτας, -η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα από την ελληνική Πολιτεία πριν από περίπου δυο εβδομάδες- με τους απαραίτητους πόρους, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της, και να προασπίσει τα συμφέροντα του διάσημου ελληνικού τυριού. «Υπάρχουν πολλοί που εποφθαλμιούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές που παρουσιάζει η φέτα στη διεθνή αγορά», σημειώνουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την προστασία της.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη άνοιξη, η Ελλάδα κέρδισε την αντιδικία με τον Οργανισμό Εξαγωγών των ΗΠΑ στη Σιγκαπούρη, με αντικείμενο την ελεύθερη χρήση της εμπορικής ονομασίας της φέτας απ’ όλους τους παραγωγούς. Η ελληνική πλευρά με πρωτοβουλία του ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων) και την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από πολύμηνη προσπάθεια παρά τις αλλεπάλληλες αναβολές κατάφερε να διασφαλίσει την προστασία της φέτας, αναγκάζοντας τους Αμερικανούς να αποσύρουν την ένσταση τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates